Mandrillen

Mandrillen

Hvis du nu tænker: ‘Er det ikke en abe?’, så er svaret: ‘nej Line Baun! Fy!’. Eller jo, det er det jo faktisk, men det er ikke hvad indlægget handler om. Og i den forbindelse vil jeg lige bringe en servicemeddelelse: til dem der ikke allerede ved hvad dette indlæg egentlig handler om: Sluk straks for Internet Explorer og gå ind i stuen og se noget mere TV2 Charlie (med alt respekt selvfølgelig) – for dette indlæg er ikke for sarte, men til gengæld kun for indforståede, sjæle.

 

Lennert Berthelsen – manden der havde sex i 1970’erne

Ja, vi har været der før: ’kær penis har mange navne’. Men også ’kært samleje har mange navne’. Og i Casper og Mandrilaftalen udviser karakteren Lennart Berthelsen, manden der havde sex i 1970-erne, en sand opvisning i samleje-metaforer. Man kunne sige at han ligefrem er en rigtig chaamp! En sex-metaforernes mester! En ægte samleje ekvilibrist! En  champ of intercourse conversation! En ægte vágina hvisker! En rigtig champ of chaaamps!

Anyways, i interviewet udtaler Lennart følgende (og jeg har citeret stort set hele interviewet, fordi du fortjener det – mere end du fortjener L’Oreal, ja, hvem fortjener egentlig L’Oreal?):

”jeg skal fandme ud at have fedtet rotten du ved – få noget steg på gaflen – lige ud og tjekke fisseletten.

Dejlig roulade – fandme store babsenutter helt fremme og pariserrøv – og jeg tænkte hold da kæft hun må sgu godt pisse i min morgenkaffe.

Når man endelig skal have lidt pelsværk på knagerækken, så jeg inviterer jo bas-viola med en tur i den grønne skov – hold da kæft der skal knækkes anemoner med nakken.

På et tidspunkt får jeg så vippet hende rundt – for helvede der er udsigt til Bagsværd. Der skal køres trillebør. Spermatometeret peger jo kraftedeme den ene og den anden vej.

Vi skal have inviteret Viggo med rullekraven en tur til Møns klint. Fy for helvede, så skal jeg fandme have klemt sjoveren ind imellem hormongardinerne.”

Se klippet her.

 

Og vi siger tak til Lennart Bertelsen (spillet af Lars Hjortshøj) for denne overflåd (overflod/udflåd) af samleje-metaforer og alt mulig lækkert. Han er om nogen virkelig Lars med de udtryk. Overdrevet Lars.

I en anden fremragende sketch med hr. Hjortshøj, udtaler han: ”jeg har 1100 kiks med smag – ellers ved jeg det ikke”. Og dette udtryk: ellers ved jeg det ikke, kan man bruge i mange situationer, hvis man, ligesom jeg, er til sort humor. Det er faktisk et stykke kage. For eksempel:

”Hey Claus – hvad skal du lave i dag? Jo, jeg havde tænkt mig at starte til ridning, ellers ved jeg det ikke.” Og, ja du kan bruge det i stort set alle situationer, ellers ved jeg det ikke.

At-gå-til-hest

 

At gå til hest

Hvorfor hedder det egentlig at gå til ridning? Jeg synes at en aktivitet, burde tage navn efter den genstand man bruger i aktiviteten. Ligesom at man går til fodbold, basketball eller skakbrik (eller i hvert fald de to førstnævnte – ellers ved jeg det ikke). Hvis man følger denne logik, skulle ’at gå til ridning’ hedde ’at gå til hest’, hvilket egentlig har en ret god klang, hvis jeg selv skal skrive det.

I det hele taget er ’at gå til’ et ret godt udtryk om ting man sådan generelt er god til; specielt hvis der er tale om noget man egentlig ikke kan gå til, per se.

For eksempel: ”Du er rimelig god til at pudse vinduer hva’? Ja, jeg har også gået til det. Det var hver mandag efter jeg gik til hest.”

Her-er-London

Her-er-London

 

Her-er-London sketchen

Et andet Hjortshøjsk (jo, det kan man godt sige – ellers ved jeg det ikke) udtryk finder sted i en sketch, hvor Casper interviewer Claes Jacob Baumspieler omkring hvordan han har lavet melodien til ’Her er London’. Du får lige et udpluk af samtalen:

”Hvor lang tid tog det dig at skrive den (melodien)? – Jo, jeg plejer at sige et sted mellem 12 sekunder og 4 år – Det er et meget dumt svar – Ja, men jeg har også været meget syg.”

Her kan jeg varmt (eller i hvert fald et sted mellem super koldt og brandvarmt) anbefale at bruge ’et sted mellem’ -udtrykket. For eksempel hvis man lige skal have feddet rotten, du ved, invitere Viggo med rullekraven en tur til Møns klint; i det tilfælde kan det tænkes at den ene part spørger den anden: hvor lang tid kommer det til at tage? For jeg skal altså til hest om en time. Hvortil du kan svare: Jo, jeg plejer at sige et sted mellem 8 sekunder og 3 år.

Ok, nuvel, her kan du måske argumentere for at ovenstående er et meget dårligt eksempel, men jeg har også været meget syg.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Dirty scrabble « Blaze - september 20, 2012

  […] Scrabble’, så jeg må godt) og gå i gang med spillet (på peeeken som de ville sige i mandril-aftalen). Et af spillets store fordele er brugen af sammensatte ord, der åbner for nye former for […]

 2. Pâtes au saumon avec le pénis de faux « Blaze - september 29, 2012

  […] mit indledende eksempel: Pasta med laks og dildo (hvor dildo måske nok skulle have været dild – ellers ved jeg det ikke); jeg får sådan et dejligt billede i hovedet af en pasta-ret med en dildo oveni – bare […]

 3. Dirty scrabble | The Blaze - oktober 29, 2012

  […] Scrabble’, så jeg må godt) og gå i gang med spillet (på peeeken som de ville sige i mandril-aftalen). Et af spillets store fordele er brugen af sammensatte ord, der åbner for nye former for […]

 4. Pâtes au saumon avec le pénis de faux | The Blaze - oktober 30, 2012

  […] franske sprog). Disse retter minder mig om en slags (i disse tilfælde ufrivillig) sort humor a la mandril-aftalens ’programoversigt’; den kunne for eksempel lyde således: Stig Rossen maser svensk dildo-laks, […]

 5. Ting man burde gøre oftere | The Blaze - november 8, 2012

  […] så dejligt arrogant, mærkeligt og sort på samme tid. Ideen (shh) stammer i øvrigt (shh) fra en Mandrilaftalen-sketch (shh) (shh). Se klippet […]

 6. Citater fra Mandrilaftalen | FilmcitaterFilmcitater - december 6, 2012

  […] Så hvis du er i humør til at sortere müsli, ikke har fået sex siden 70′erne, eller bare savner Conan Lurbakke lidt. Så tjek denne fænomenale liste med mandril citater, og husk: Du er jo stadig gentleman! Og smid gerne en bemærkning i kommentarfeltet, hvis du f.eks. kender melodien til ‘Her Er London’. Læs en artikel om mandrillen her. […]

 7. Økologi-retorik | The BlazeThe Blaze - februar 20, 2013

  […] øvrigt mener Claes Gynhjalter fra mandrilaften at bierne skal have bedre forhold under transport. Se klippet […]

 8. Ville-du-helst dilemmaer | The BlazeThe Blaze - juli 28, 2013

  […] Og den dejlige (og lidt mandril-agtige): […]

 9. Gammel dansk slang - del 3; sex | The BlazeThe Blaze - august 18, 2013

  […] er med i lårkrigen, får slebet sablen og får gnedet violinen. Ja, man mindes med stor glæde den klassiske mandril-sketch med manden der (måske) har haft sex i […]

Skriv et svar