En-dag-tilbage

En dag tilbage

Ok, hvis du fik at vide at du havde en dag tilbage at leve i – i 1990’erne – hvad ville du så gøre?

Hvad jeg ville gøre? Jeg tror jeg ville hæve virkelig lidt penge på min konto i Unibank. Sætte let’s dance 6 eller top dance 95 på min discman og bare høre ’Cotton Eye Joe’ og ’Coco Jambo’ på repeat. Og måske vinke når jeg så min nabo – og råbe hallo!

 

Et liters cola og ‘husk lige tandbørsten’

Bagefter ville jeg spendere 4.75 kr. på en busbillet ind til byen og købe en liter cola i glasflaske i ’Gobi’ eller måske ’Iso’. Og hvis jeg havde lyst til lidt slik, ville jeg snolde i den lokale slikbutik; 25 øre for et stykke slik og 50 øre for et jenka tyggegummi.
Jovist, nu lyder jeg måske lidt ‘da far var dreng-agtig’. Ja, dengang fik man 7 kr. i månedsløn for at skovle kul og levede af tørt brød og sagosuppe. Damn, det var tider.

Nå, og bagefter ville jeg sætte mig i min lilla sækkestol og se ‘Husk Lige Tandbørsten’ med Casper Christensen der danser ’Tequila-dansen’, eller måske se ‘Strengt Fortroligt’. For sandheden er derude.

Husk-lige-tandbørsten

Husk lige tandbørsten

 

‘Hænderne fulde’ og ‘Super Mario’

Og om eftermiddagen ville jeg se ’Hænderne Fulde’ eller ’Kaos i Familien’ på TvDanmark – Ja, det var dengang de virkelig kunne oversætte serier og film. I dag hedder de bare ’Desperate Housewives’ og ’How i Met Your Mother’.

Hænderne-fulde

Hænderne fulde

 

Og imellem programmerne ville jeg se reklamer for ’Vel Ultra’, ’Kinder Mælkesnitte’ og ’Smil Sjokolade’. Og måske også for ’Kvickly’ og ’Netto’ der netop den dag har fødselsdag, fordi nogle ting bare ikke ændrer sig.
Og jeg ville spille ’Super Mario’ på min Nintendo – den grå af slagsen, eller hvis jeg havde lyst til at bevæge mig udenfor, ville jeg stå på ’side-by-side’ rulleskøjter eller kaste med frisbee i parken med vennerne.

Og måske ville jeg i dagens anledning lyne adidas jogging-bukserne lidt op i siderne, løbe fingrene gennem grydefrisuren og iføre mig et par lidt for store sorte plastic solbriller, mens jeg sang med på ‘Back For Good’ med ’Take That’.

 

Hvis bare man kunne vinde en dag i 90’erne.

Ingen kommentarer endnu.

Skriv et svar