Warning: Use of undefined constant dt_author_box - assumed 'dt_author_box' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-content/plugins/dt-author-box/dt_authorbox.php on line 20
Gammel dansk slang - del 3; sex - TheBlaze
Sex

Gammel dansk slang – del 3; sex

Denne tetralogi er lidt speciel idet den kun består af 3 dele (så er det jo en trilogi, spade! Jovist, men man får bare så sjældent lejlighed til at bruge ordet tetralogi).

Som bekendt er emnerne sex og søvn tilbage i denne episke slang fortælling, men hvor ophidsende er slang om søvn egentlig på en skala? (nej, ikke fra 1-10; bare på en skala). Ikke vildt ophidsende skulle nogen hilse at sige, og derfor placerer dette indlæg sig i den særdeles lumre ende af sprog-spektret.

 

Ikke så meget søvn, mere sex

Ja, vi bevæger os ind i det allerhelligste, de frastødende lokaler (tilstødende); simpelthen ind i hyggehuset (soveværelset), hvor fisekassen, den firbenede, visselullen står (sengen).

Vi kaster os ind på filebænken, på horekassen (sengen), der hvor man smider mønten i automaten, invitere en pige på en køretur i bananekspressen, får fedtet bøhmanden, danser den enbenede mazurka, fletter ben, får revet peberroden, er med i lårkrigen, får slebet sablen og får gnedet violinen. Ja, man mindes med stor glæde den klassiske mandril-sketch med manden der (måske) har haft sex i 70’erne.

Men når man så har gået til lidt dynepolka, været til madrasbal, du ved, når man har fået en horisontal forfriskning, helst med en der forstår at te sig på et lagen, kan man vælge fortsætte i det fri, hvor det hedder at: plukke violer eller sprede bregner.

En-horisotal-forfriskning

En horisotal forfriskning

 

I den givne situation bør man i øvrigt huske de gode gamle ordsprog:

Don’t be a fool, wrap your tool,

Don’t be silly, protect your Willie,

Don’t be a loner, cover your boner,

If you think she’s spunky, cover your monkey,

You can’t go wrong, if you shield your dong,

Cloak the joker before you poke her.

Don’t-be-a-fool-wrap-your-tool

Don’t be a fool, wrap your tool

 

Og det kan man jo passende gøre med en Langelinie-ål, nærkampshandske eller en red barnet (kondom). Ellers kan man jo risikere at få cykel-is (syfilis) eller gonorédelighed.

 

Men når man nu ligger der og får lidt pelsværk på knagerækken, kan det jo ske at man bemærker modpartens nøgne krop. Og hvis vi starter med slutningen, enden, bagperronen, røveren – kort sagt den blankpolerede pariserrøv. Og tilføjer de måske lidt mere subtile udtryk: der hvor man er højest når man plukker jordbær og der hvor ryggen begynder at blive uartig.

Der ligger man så, og der er udsigt til Bagsværd og man kan se hvor længe der er til søndag, og måske kan man endda spotte nossernes danseplads, det dyreste man har (mellemkødet). Og jo! Du har brug for slang ord for mellemkødet.

Derefter bevæger man blikket op til babbenutterne, batterierne, hormonbøfferne, forlystelsesknopperne – Og hvis der er tale om gode forperroner (store bryster), bør de med rette betegnes som balkoner, spærreballoner eller yvere; du ved en af dem med knæ i blusen. Hvis der derimod er tale om mindre buler, minimale citroner (små bryster), bør de benævnes med udtrykkene: hun har spillet for meget harmonika, eller hun har to läkeroler på et strygebræt.

Balkoner-spærreballoner-eller-yvere?

Balkoner, spærreballoner eller yvere?

 

Og hvis man nu (som man altid bør) koncentrerer sig om tistøjet, spilleværket (kønsdelene), kan disse som bekendt være med eller uden knurhår, kørvel eller pels. Og kært tistøj har utrolig mange navne. Her vil jeg blot udpege de mere mærkværdige og finurlige i mængden. I den feminine udgave er der tale om: fingerbøllet, fugleøjet, kajakken, penalhuset, sparebøssen, haremis, ruder es, restaurationspigen og ikke mindst Lille Grete. Ovre på herresiden finder vi udtryk som: blåpande, Claus, den ellevte finger, geværet, humørkæppen, møbelbankeren, plantestokken og lille Viggo.

Og jeg skal da ikke spare dig for testiklerne (så at sige). For hvor imens nosser og sten er rimelig almen kendte, er udtryk såsom dueæg og bolsjeposen værd at nævne som lidt mere eksotiske eksempler.

 

Og som det sig hør og bør, afsluttes denne seance med sæd. Her kan nævnes slangord såsom: saft, snot, kærnemælk og det altid lækre dollarsnot. Velbekomme!

 

Oversigt over udtryk i indlægget

Det allerhelligste, de frastødende lokaler, hyggehuset (soveværelset)

Fisekassen, den firbenede, visselullen, filebænken, horekassen (sengen)

 

Smider mønten i automaten, invitere en pige på en køretur i bananekspressen, får fedtet bøhmanden, danser den enbenede mazurka, fletter ben, får revet peberroden, er med i lårkrigen, får slebet sablen og får gnedet violinen,

dynepolka, været til madrasbal, fået en horisontal forfriskning, får lidt pelsværk på knagerækken (have sex)

 

Plukke violer, sprede bregner (have sex i det fri)

Langelinie-ål, nærkampshandske, red barnet (kondom)

Cykel-is (syfilis)

Gonorédelighed (Gonoré)

 

Slutningen, enden, bagperronen, røveren, den blankpolerede pariserrøv, der hvor man er højest når man plukker jordbær, der hvor ryggen begynder at blive uartig, der er udsigt til Bagsværd, man kan se hvor længe der er til søndag (bagdelen)

 

Nossernes danseplads, det dyreste man har (mellemkødet)

 

Babbenutterne, batterierne, hormonbøfferne, forlystelsesknopperne, forperroner, balkoner, spærreballoner, yvere, en af dem med knæ i blusen, buler, citroner, hun har spillet for meget harmonika, hun har to läkeroler på et strygebræt (bryster)

 

Tistøjet, spilleværket (kønsdelene)

Knurhår, kørvel, pels (kønsbehåring)

Fingerbøllet, fugleøjet, kajakken, penalhuset, sparebøssen, haremis, ruder es, restaurationspigen, Lille Grete (vagina)

Blåpande, Claus, den ellevte finger, geværet, humørkæppen, møbelbankeren, plantestokken, lille Viggo (penis)

Nosser, sten, dueæg, bolsjeposen (Testikler)

Saft, snot, kærnemælk, dollarsnot (sæd)

 

Tjek i øvrigt Line Pedersens indlæg om ‘Øl, Gina og hornmusik’ på kommunikationsforum.

Skrevet af

Jeg er cand.mag. i moderne kultur og selvudnævnt ordgøgler. På TheBlaze.dk skriver jeg om det danske sprog og sprogkulturen. Book et humoristisk foredrag om det danske sprog ved at skrive til: mail[snabel-a]jeppezabel.com. Du kan se, hvad jeg holder foredrag om og få mere info ved at klikke på ‘foredrag’ øverst på siden.
Du kan støtte bloggen ved at gå ind på 10er.dk og donere. Så får jeg tid til at arbejde mere med bloggen.

2 Kommentarer til “Gammel dansk slang – del 3; sex”


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg_replace() in /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-content/themes/beveled/includes/theme-comments.php:63 Stack trace: #0 /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-content/themes/beveled/includes/theme-comments.php(19): the_commenter_link() #1 /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-includes/class-walker-comment.php(174): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-includes/class-wp-walker.php(145): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-includes/class-walker-comment.php(135): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-includes/class-wp-walker.php(370): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-includes/comment-template.php(2097): Walker->paged_walk(Array, in /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-content/themes/beveled/includes/theme-comments.php on line 63