Baby

Babyforberedelses rækkefølgen for par – En guide

Dette indlæg er blot en stille observation omkring rækkefølgen på babyforberedende anskaffelser i et parforhold (ja, jeg har muligvis set for meget kanal 4 på det seneste).

 

 

Første skridt – en plante

I denne rækkefølge bliver der ofte lagt ud med en kaktus; en dejlig plante, der ikke kræver megen vedligeholdelse og ikke dør, hvis man sådan lige glemmer at vande den i et par uger. Lige i kølvandet på kaktussen følger orkidéen; en flot blomst, der heller ikke kræver så megen vedligeholdelse, men dog en smule mere end kaktussen gør.

Derefter begynder andre planter at komme ind i den lille toværelses med ludbehandlede træpersienner; planter der måske ligefrem kræver at man ved lidt om, hvorvidt de må stå i direkte sollys og hvor ofte man skal vande dem. De kræver derved et lidt større engagement og en lidt større portion viden fra ejernes side.

kaktus

kaktus

 

Andet skridt – en fisk eller et mellemstort dyr

Når man i parforholdet omsider mestrer planternes verden (og hjemmet ikke ligner en plante-kirkegård), og man måske endda har været adskillige turer i IKEA sammen, kan man stille og roligt gå over til dyreriget.

Her starter man typisk med en form for fisk, måske en guldfisk. Og her skal man som bekendt både fodre den og sørge for at vandpumpen virker og at vandet har den rette temperatur; ja, det er noget af et skridt. Men hvis man overlever guldfisken kan man umiddelbart efter, rykke videre til det jeg vælger at kalde for ’mellemstore dyr’ (bare for at prale lidt med min viden om dyreriget og det tilhørende akademiske sprog, per se).

Her er der tale om for eksempel en kanin, et marsvin eller en mindre fugl (for guds skyld ikke en papegøje, det er alt for tidligt!); dyr der igen kræver at man tager lidt mere ansvar.

Et-mellemstort-dyr

Et mellemstort dyr

 

Tredje skridt – En kat eller en hund

Og efter disse mellemstørrelse dyr kan man så anskaffe sig en kat eller en hund. Og her bliver ansvaret massivt; de skal både fodres, måske til lægen, man skal gå tur med hundene (og også kattene, hvis man er lettere psykotisk). Denne kategori af dyr er måske nok det tætteste man kommer på en ægte baby og i dette stadie er parret så godt forberedte som de kan være; ikke mindst takket være babyforberedelses rækkefølgen for par (trademark). Vær så artig; nu ved du hvad I skal anskaffe jer næste gang.

hund

hund

Ingen kommentarer endnu.

Skriv et svar