Komplimenter

Du er så smuk og dejlig – om komplimenter

Du er simpelthen så dygtig til at læse det her. Sjældent har jeg oplevet sådan en dygtig og klog læser. Og er det en ny sweater-vest? Den klæder dig virkelig..

Ja, det er altid rart at få komplimenter, og de er tilmed gratis at give. Så det er bare med at komme i sving! Hvilket jeg også nu vil gøre, ved at slå fast en gang for alle, at det er valgfrit, hvorvidt man siger ’EN kompliment’ eller ’ET kompliment’. Begge måder er korrekte ifølge sproget.dk. Så fik vi vidst det på plads, lille Arne!

 

De seksuelle komplimenter

Lad os starte med det seksuelt relaterede, for det er jo dét du helst vil have – indrøm det bare.

Et af mine personlige yndlingskompliment-ord af seksuel karakter er ordet ’handyr’ – det har en dejlig 80’er-agtig klang, og kan med rette oversættes til det engelske ’hunk’.

I forlængelse af ordet ’handyr’ kan nævnes de talrige referencer til dyr og det dyriske i de seksuelle komplimenter. Man kan være en ’hankat’, ’en missekat’, ’en tigermis’ og i det hele taget kan man bruge de fleste kattedyr i de seksuelle komplimenter – måske bortset fra ’los’, da det ikke klinger super godt at være ’en los på et lagen’.

Men ’tiger’, ’løve’, ’kat’ og så frem deles passer fint i sovekammeret.

 

Som mand kan man, ved synet af en tiltrækkende kvinde, udbryde: ’Hun skulle ikke gå to gange rundt om min seng’. Eller den mere mandschauvinistiske og grove: ’ Hun skal bare flækkes’ (med alt respekt).

 

Komplimenter som spørgsmål

’Er du verdens allermindste lille kattekilling?’, ’Er du den sødeste, lille baby?’.

Komplimenter i spørgsmåls-indpakning er ingenlunde et sjældent syn, og er da også en fin variation af den almindelige måde at give komplimenter på.

’Er du den klogeste, og mest smukke læser nogensinde?’

 

Negative kommentarer pakket ind i komplimenter

I et usædvanlig dejligt Family Guy -afsnit, findes det måske bedste eksempel eva (forever – ever – eva), på komplimenter, der viser sig at være det stik modsatte af komplimenter.

 

Samtalen i sketchen lyder:

Kvinde 1: Ohh wow, you are definitely not afraid of dessert.

Kvinde 2: I wish I was secure enough to throw on any old thing and call it an outfit.

Kvinde 1: Come on you have so much body confindence – I mean who wouldn’t with those strong legs, so muscular. I’m jaloux of how thick with strength they are.

Du kan se klippet her.

 

Gode komplimenter, man kan give til kvinder

I denne artikel i Berlingskenævner de 10 komplimenter, der er gode at give til kvinder. Der er tale om følgende:

 

1. Du ser dejlig ud

2. Dit hår ser ret fantastisk ud

3. Du har et flot og dejligt smil

4. Dyrker du work out?

5. Jeg kan godt lide den måde, du tænker på

6. Du er bare den hotteste i din vennekreds

7. Jeg nyder at være sammen med dig

8. Det tøj, du har på er lige i skabet

9. Du er bare rigtig sjov

10. Jeg kunne tale med dig hele natten

 

De fleste af disse komplimenter er forholdsvis sikre at bruge, selvom dette afhænger meget af, hvordan man leverer dem. Man skal selvfølgelig være 100% blottet for spor af ironi og sarkasme i leveringen – især ved nr. 8 og 10.

Derudover studser jeg over ordvalget ’hotteste’ i nr. 6. Hvorfor ikke bruge ’lækreste’, ’dejligste’, ’mest smækre’ eller ’frækkeste’ i stedet? ’Hotteste’ klinger lidt kunstigst i mine ører.

Du-er-sød

Du er sød

 

Komplimenter man skal passe på med at give

1. Jeg kan bedst lide kvinder med lidt på sidebenene/Du ser sund ud

– Underforstået: ’du er tyk´.

 

2. Du ligner en, der kan finde ud af at have det sjovt

– Underforstået: ’du er billig/en tøjte’.

 

3. Du har en fantastisk personlighed

– Underforstået: ’du er grim’.

 

Selvfølgelig kan man sagtens give disse komplimenter, og rent faktisk mene lige præcis det man siger, men der er en jævnt stor sandsynlighed for, at en kvinde vil fortolke det underforståede – i en eller anden grad.

 

Om komplimenter

Generelt er der en stor forskel mellem at få komplimenter fra en fremmed eller en man kender, og nogle gange kan det faktisk betyde mere for én, når det kommer fra en fremmed – måske fordi fremmede ikke har noget forhold til én, og derfor generelt heller ikke har ligeså meget på spil i relationen.

Derudover kan et kompliment (lige så vel som alle ytringer) miste dets betydning, hvis det bliver brugt i overdreven grad – hvis man konstant giver det samme kompliment til den samme person, mister det langsomt sin betydningsmæssige værdi på grund af gentagelsen.

gentagelsen

gentagelsen

 

Det er altså en god ide at variere sine komplimenter, for ikke at udvande meningen med dem. Og derfor får du hermed et par alternative og lidt sære komplimenter fra denne Pinterest samling af komplimenter.

 

1. “If I had a nickel for every time I thought about you, people would be like, “What’re you doing with all those nickels? That’s too many nickels.” And they would be wrong.”

 

2. “Sometimes I just want to hug you and squeeze you so tightly that you die from my loving embrace. But I really like you, so I won’t do that.”

 

3. “Whenever you walk into a room it’s like receiving that long straight piece in Tetris. Everyone’s just like, ‘Aww yeah! Things are about to get good now.'”

Trackbacks/Pingbacks

  1. SEX SEX SEX – del 1 - TheBlaze - januar 22, 2015

    […] mit indlæg om komplimenter, har jeg skrevet lidt om seksuelle udtryk i form af, sjovt nok, komplimenter. Fx kan man være et […]

Skriv et svar