Apropos-ingenting

Apropos ingenting

Dette udtryk er intet mindre end fantastisk, når man ønsker at skifte emne i en samtale. For eksempel når min far og min søster, der begge arbejder på en folkeskole, begynder at snakke om Ronnie fra 8. Klasse’s problemer med matematik. Her er udtrykket ideelt. Også fordi man efter at have sagt udtrykket, kan snakke om et hvilket som helst emne, uden at det skal relaterer sig til det, der lige er blevet sagt. Den eneste betingelse er faktisk at det ikke må relatere sig til det forgående emne.

 

Og det er jo egentlig ofte sådan vores samtaler forløber; som en interconnected relation af emner og aproposer. Den emnemæssige sammenhæng er så at sige limen i samtalen, ægget i farsen, eller om man vil klisteret i kødet (hvilket i øvrigt er et fremragende, om end klamt klingende, udtryk; kødklister).

 

Hvornår kan man bruge udtrykket?

Apropos ingenting ville desuden være perfekt i for eksempel God Morgen Danmark, når værterne skal skifte emne, til noget der ligger meget langt fra det, der lige er blevet snakket om. For eksempel: ”30 døde og flere hundrede sårede, efter en bombe i Aserbajdsjan – Og nu til: hvordan dekorere du din hund med glitter – Vi får besøg af glitter-kongen Gunnar.” Her ville et apropos ingenting passe fint ind.

Apropos-ingenting3

Apropos ingenting3

 

Hvor er det i orden at tisse?

Og apropos ingenting, hvor er det så egentligt i orden at tisse, i forbindelse med, at man befinder sig i vand? Umiddelbar må, i badekarret være en ’no-go’, men hvad med i et brusebad? Det afhænger måske nok af, om man er mand eller kvinde, da urin vel i højere grad løber ned langs med kroppen, hvis man tisser i bruseren som kvinde? Super lækkert at tænke på.

I svømmeren er vel også et ’no-go’, men hvad med i havet? Det er jo ofte svært at finde et toilet på en strand, og så skal man tilmed gå hele vejen ind fra vandet og alt muligt. Men på den anden side er tanken om at bade i andres tis (for de fleste) knap så lækker.

 

Hvad rimer mindst på Vibeke?

Men apropos ingenting (eller måske tis?), prøver de i TV2 Zulu’s (cirka en måned gamle) reklamespot, at finde det ord der rimer mindst på Vibeke. Tænk lige over det i 5 sekunder…

Når man begynder at tænke over det, er det faktisk rimelig sort. Og sort er jo som bekendt det nye sort indenfor humor.

 

Graver de efter danskere i Kina?

Og apropos ingenting (eller måske gul – uden at forsøge at sætte lighedstegn mellem tis og asiater – med alt respekt) hørte jeg i sin tid, følgende sætning på stranden, hvor en far siger til sin datter: ”Hvis du graver langt nok ned, kan det være at du finder en kineser”, og her kan man spørge sig selv om de så graver efter danskere i Kina, og svaret (fra pålidelige kilder) er: Ja, det gør de faktisk.

Apropos-ingenting2

Apropos ingenting2

 

‘Hihi’ – det feminine alternativ til ‘haha’

Og her på falderebet vil jeg, apropos ingenting naturligvis, foreslå en udvidelse af den sproglig repræsentation af et grin, på nettet, da vi hidtil som oftest kun skriver haha eller bruger forskellige former for smileys.

Udvidelsen består i det fantastiske udtryk: ‘hihi, der udover at være mere feminint, måske i højere grad repræsenterer et teenage-pige-fnis, end et egentligt grin. Dette faktum gør kun udtrykket federe, og langt mere sort og akavet at bruge, hvis man er mand.

Herfra skal dermed lyde en opfordring til at bruge udtrykkene: ’Apropos ingenting’ og ’hihi’.

 

Og billederne? Ja, de er apropos ingenting.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Sjove/mærkelige facts | TheBlaze - marts 10, 2014

    […] apropos ingenting skal det her til sidst lige siges, at det cirkus tager 7 sekunder fra man rører en brystvorte til […]

Skriv et svar