Udtryk fra Natholdet

Natholdet, med den altid kække Anders Breinholt, er da noget af en lækkerbisken. Som at slutte dagen af med et dejlig varmt karbad fyldt til randen med sjove tv klip og skæppe-skønne bemærkninger og kommentarer. Man kan betegne det som værende den danske pendant til ’The Daily Show’ med Jon Stewart, bare med fokus på tv-mediet i stedet for et fokus på politik – men med samme humoristiske tilgang.

Man kan ligefrem bruge udtrykket humoristisk hygge om dette snakkeshow. Og som med alle andre talkshows, snakker værten af og til direkte til dig på den anden side af tv-skærmen, og inkluderer på den måde publikum direkte i programmet. Og stemningen af, at være i et venligt og muntert lag, fungerer monster-godt i dette dejlige program (somme tider føles det næsten som om man selv er gæst i programmet).

 

Modtaget, Niner, Ananas i egen juice og Morten Resen jam

Nå, men mit fokus i dette indlæg er (selvfølgelig) de udtryk, der udspringer fra dette pragteksemplar af et fjernsynsprogram. For eksempel bruger Anders Breinholt meget ofte ordet: ’Modtaget’ – et udtryk der også blev brugt i Anders (Breinholt) og Anders (Lund Madsens) P3 kult-radio-program ’De Sorte Spejdere’. Og herfra skal lyde en opfordring til at bruge dette udtryk, hver gang der er en der forklarer dig, hvordan noget hænger sammen, eller instruerer dig i noget:

“[…]Og sådan fletter du din egen turban af kørvel. – Modtaget”

Tv

Tv-stuff

 

Et andet udtryk Hr. Breinholt tit benytter sig af, er ordet niner. Og som bekendt er det kun korrekt at bruge dette i forbindelse med tal, hvor tallet 9 indgår, og som samtidig er højere end 20. Altså ’niner-tyve’, ’niner-tredive’ og så frem deles. Og i øvrigt helst i forbindelse med bingo (eller banko, eller det der). Men hvis du har lyst til at leve livet lidt på kanten, springe i på det dybe, eller friste skæbnen, kan du jo eventuelt være så umanerlig fræk, at bruge ordet niner, i stedet for tallet 9. Ja, man er vel noget af en bandit:

“Jeg skal be’ om niner stalin-figurer, tak” (Ja, mine eksempler er lidt mandril-inspirerede på sortheds-skalaen)

 

Derudover kan man med fordel begynde at bruge Natholdsudtrykket: ’Ananas i egen juice’ – Om en situation, hvor en person er overdrevet selvglad. Det kan for eksempel bruges om folk der har et billede af sig selv hængende i deres stue, eller folk der lei-ker deres egen facebook-status – med alt respekt.

 

Et andet lækkert ord, der bliver brugt flittigt i Natholdet er: Jam. Oftest i forbindelse med Morten Resen. Altså Morten Resen-Jam. Om personer der opfører sig ligesom Morten Resen, eller gerne vil være lidt ligesom ham. Med andre ord, om en slags Wannabes (hvis jeg altså har forstået det korrekt).

Dette jam udtryk kan også bruges om andre personer eller fænomener. For eksempel kan alle nyere popgrupper/solister indholdene minimum én pre-pubertær slikhårs-dreng, betegnes som værende: Justin Bieber-jam. Eller alle opkommende reality stjerner, kan betegnes som: Sidney Lee-jam.

 

Så med disse fænomenale Natholdsudtryk i bagagen, er du tilpas klædt på til næste sæson af Natholdet, når de vender tilbage efter deres sædvanlige 4-5-6 måneders ferie 🙂

 

Og så er der bare tilbage at sige:

Mojn!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Min far sagde altid | The BlazeThe Blaze - oktober 27, 2013

    […] Og vi siger tak til to gange ‘anden’ og vender straks blikket mod klassikeren over alle klassikere i forhold til vise forældre-ord, denne gang i ’dame-edition’ (som de ville sige i Natholdet). […]

  2. Engelske 1980’er slangord og udtryk - del 1 | The BlazeThe Blaze - november 3, 2013

    […] navnligt i formen: ’han/du er en flot mand’. Måske bliver udtrykkets indtog hjulpet på vej af Natholdet; jeg har i hvert fald hørt hr. Breinholt ytre det adskillige […]

Skriv et svar