Min-far-sagde-altid

Min far sagde altid

Mange faderlige vise (og mindre vise) ord er løbet under broen gennem tiden. Min far bruger for eksempel udtryk som:

1. Min far er stærkere end din far – når han tager sokkerne af (BaDumTsss).

2. Tag ikke sorgerne på forskud.

3. Dobbeltmoral er dobbelt så godt som almindelig moral.

4. Du skal gøre som præsten prædiker, ikke som han selv gør.

 

 

En sammenblanding af vittigheder og ordsprog

Altså er der tale om en god blanding af vittigheder og egentlig brugbare ordsprog. Og det humoristiske niveau er da til tider ikke helt i topform (dette kan betegnes som det jeg plejer at kalde for lærerhumor – og som andre ofte kalder for onkel-humor).

Indtil videre har jeg ikke selv udviklet et overvældende antal af disse vise papá-ord, der skal øses ud af. Jeg har faktisk kun opfundet et enkelt, men det er til gengæld på grænsen til det geniale. Det lyder: ’Is er altid godt’ (altså den slags man ville oversætte som ’ice cream’). Brug den hvis du tør.

 

 

Far-ord fra Jul på Vesterbro og Terkel i Knibe

Anywho, i den nok mest svedige tv-julekalender i mands minde – Jul på Vesterbro – bruger Anders Matthesen disse faderlige vise ord på sin sædvanlige humoristiske og lettere sorte facon. Et par af sætningerne i seriens ’min papa sagde altid.. –segment’ lyder:

 

1. Husk altid junior. En for alle og alle for en. 70 stokkeslag for at løbe på gangen. Buk dig!

2. Junior! Jeg kendte engang en gøgler, der blev trampet på af en elefant. Han fik færre blå mærker, end du gør nu. Buk dig!

3. Junior. Hvis en fremmed tilbyder dig en drink, så er det muligvis skarntyde saft. Så sig for Guds skyld “ja tak”. Hm… spøg til side. Nu tæver jeg dig. Buk dig!

4. Junior! Privatlivets fred er en menneskeret. Og det her. Det er en jernlineal. Buk dig!

skarntyde-saft

skarntyde saft

 

I øvrigt skal lige nævnes et par af moderen (Beate) fra Terkel I Knibes’ syrede og kulsorte forvanskninger af gamle ordsprog (i forbindelse med sygdomme) :

 

1. Terkel, vi skal ha’ stor fest i morgen og det er vigtigt af få sin søvn. Hvis ikke du får de otte timer kan du risikere at få miltbrand og skrumpe ind og bliver lige så lille som en æske tændstikker.

2. Det er nok bare noget guldsot… det skal bare gås væk.

3. Terkel har fået mælkeallergi, så jeg lod ham sove længe. Der er jo ingen grund til at risikere at knægten får skrumpelever. Hilsen Beate.

4. Du er ikke nede på rampen igen vel? Prøv og hør her. Det bliver regnvejr lige om lidt og du ved godt hvordan vådt træ det spreder SARS.

 

 

Min mor sagde altid – kloge ord fra Forrest Gump

Og vi siger tak til to gange ‘anden’ og vender straks blikket mod klassikeren over alle klassikere i forhold til vise forældre-ord, denne gang i ’dame-edition’ (som de ville sige i Natholdet).

Der er selvfølgelig tale om filmen ’Forrest Gump’ og de mange replikker derfra der altid begynder med ’My mama always said’. Her får du et par af de vise ord fra Mrs. Gump:

 

1. My Mama always said you’ve got to put the past behind you before you can move on.

2. Mama always said, dying was a part of life. I sure wish it wasn’t.

3. My momma always said, “Life was like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get.”

 

Ja, den film tåler i den grad et snarligt gensyn.

My-Mama-always-said

My Mama always said

 

Kloge ord fra John Lennon

Anyways, her til sidst får du serveret en i sandhed berømt faderlig sætning. Den stammer fra sangen ’Beautiful Boy’ med John Lennon, og heri synger han følgende sætning til sin søn, Sean:

”Life is what happens to you while you’re busy making other plans”.

Ingen kommentarer endnu.

Skriv et svar