movember

Movember – Om ordsammentrækninger

Bedst som du går (sidder) og tror at vi befinder os i november måned, må jeg desværre skuffe dig og sige (skrive) – nej, det er i den grad Movember. Og både på busser, TV2 Zulu og ikke mindst instafjæs kan det virkelig mærkes (ses).

 

Hvad er Movember?

For dig, der har levet under en sten (og/eller en bro), kan jeg afsløre at Movember er en november-begivenhed, der går ud på at få mænd til at gro et moustache, for at skabe mere opmærksomhed omkring mænds helbredsproblemer – i særdeleshed prostatakræft. Ordet er naturligvis en sammentrækning af november og moustache og her bliver det sprogligt interessant. For hvilke andre ordsammentrækninger støder man på i populærkulturen?

 

Twerking

Jo, naturligvis har vi det fantastiske begreb ’twerking’. Og for de af jer, der er mere end 100 år gamle (som Anders Breinholt ville sige det), kan jeg forklare, at ordet betyder noget i retning af ’en (dame)dans, hvor man i den grad ryster de nedre regioner’. Umiddelbart er ’twerking’ sammensat af ’twat’ (tissekone) og ’jerking’ (at bevæge noget i hurtige stød). I øvrigt det som ’Den Gale Pose’ ville kalde: ’ryst den røv som om vi havde sex’.

Burde den maskuline pendant til ’twerking’ i øvrigt ikke hedde ’perking’, eller svarer det måske bare til ’masturbating’?

Miley-Cyrus

Miley Cyrus

 

Ordsammentrækninger fra ‘How I Met Your Mother’

Anywho, i den fabelagtige serie ’How I Met Your Mother’, bliver der brugt en hel del af disse ordsammentrækninger. Her kan blandt andet nævnes: ’SNASA’ (Secret NASA), ’SMOON’ (Secret moon), Douchepocalypse (douche og apocalypse) – når det bare vrimler med douchebags (idioter) og endelig ordet: ’moobs’ (man boobs).

Herudover har vi alle de dejlige ’bro’-sammentrækningsord (bro som i ’brother’, og ikke den man bor under):

Bromer Simpson

Shaquille Bro’Neal

Brosama Bin Laden

Broprah Winfrey

Lindsey Brohan

Brocahontas

Bromeo (and Juliet)

Brohemian Rhapsody

Broseph (en rigtig kammerat)

Bromance (’romance between brothers’ – ikke på en seksuel måde, naturligvis).

SNASA

SNASA

 

Find selv på dine egne ordsammentrækninger

Det er i høj grad tilladt selv at finde på flere. Og jeg skal da ikke være bleg for selv at smide et par ordsammentrækninger ud i det store tre gange dobbelt v. I bedste ’How I Met Your Mother’ –stil, burde der for eksempel være et ord, der hedder ’Sujune’ eller ’Susember’ (’suit up-june’ eller ’suit up september’). ’Slady’ kunne betyde ’single lady’ og ’Groses’ kunne stå for ’Guns ’n’ roses’.

Men vi mangler egentlig nogle af disse ordsammentrækninger på dansk. Så hvis du kender til nogle eller kan finde på nogle gode, så skriv dem da endeligt i kommentarfeltet.

Ingen kommentarer endnu.

Skriv et svar