Pirat-grammatik

Pirat-grammatik

Jo, grammatik kan faktisk være sjovt, selvom for eksempel den tyske af slagsen måske ikke er det mest ophidsende par læderbukser i H&M man kan forestille sig. Og pirat-grammatik er egentlig meget enkelt i praksis (og i teorien). Det er simpelthen bare at udskifte alle bøjninger af ’at være’ (eller ’to be’) med ’be’. Altså ’I be’, ’you be’ ’we be’ og så frem deles.

Og det er jo altid rart at forbedre sin pirat-viden (altså ens viden om pirater).

 

Den Jamaicanske grammatiske bøjning

På illustrationen ses desuden også den Jamaicanske grammatiske bøjning. Og her udskiftes alle bøjninger altså med ’is’; ’I is’, ’You is’ ’We is’ og så videre.

Ud fra dette skema fremgår det i øvrigt, hvorledes den danske grammatik har mere tilfælles med pirat- og Jamaicansk grammatik, end den har med engelsk grammatik, fordi vi jo heller ikke bøjer ’at være’ (vi bruger bare bøjningen ’er’).

 

Southern Grammar

Et anden pudsigt grammatisk fænomen sker ved brugen af såkaldt ’southern grammar’, som det fremgår af dette billede: (eller, nej for det er fjernet pga. copyright)

Men her er i stedet et billede af en kat!

Kat

Kat

 

 

Anyhow, hvis du ligesom Michael Bolton er mega Jack Sparrow og Pirates Of The Caribbean-fan (hvilket kan ses i denne video), kan du jo passende begynde at bruge lidt pirat-grammatik.

Ingen kommentarer endnu.

Skriv et svar