1000-awesome-things

1000 awesome things

Selvom sneen lyser landskabet op udenfor vores vinduer, kan man stadig blive lidt træt af, at mørket falder på klokken 16-hundrede. Man kan sågar få lyst til at pakke sit gode (og mindre gode) tøj og tage til sydens, eller Orientens, sol, lys og varme.

Men frygt ej! En gang imellem har man bare brug for en lille saml-mig-op, en rundtom positiv energi; lidt vintervarme om man vil. Og lyset fra enden af mørket (eller det der, man siger) er hjemmesiden: http://1000awesomethings.com/.

 

 

En liste med små fantastiske ting

Det er simpelthen en liste over tusinde fantastiske ting; det er alt fra at highfive babyer, til at multitaske mens man børster tænder. Små, og langt hen ad vejen, universelle ting, man måske ikke normalt tænker på som værende specielt fantastiske. Men som egentlig er det, hvis man har et positivt fokus. Og det får man, når man besøger denne hjemmeside.

Nogle af mine ynglings-punkter på listen er:

 

#15 – At blive stamkunde et sted

#18 – Når nogen henter dig i lufthavnen

#40 – Tæpper

#151 – Øjeblikket, hvor lyser bliver dæmpet i biografen

#231 – At soltørre, efter en svømmetur

#257 – At prøvesmage noget mad, man ikke har tænkt sig at købe

#304 – At kigge ind i ilden

#452 – At samle ting op med fødderne

At-samle-ting-op-med-fødderne

At samle ting op med fødderne

 

Man kan simpelthen ikke undgå at blive en lille smule i godt humør, når man besøger denne side. Og jeg vil vædde på at du kan nikke genkendende til en stor del af punkterne på siden. I øvrigt kunne et punkt på listen være: At vædde med mærkelige ting. Så man, i stedet for at vædde en plov (altså en brozespand – 500 kr.) på hvem der vinder fodboldkampen i aften, vædder en pakke guirlander og en paryk. (man kan selvfølgelig også vædde en vædder – ja, dårlige jokes kan måske også komme med på listen?)

 

 

Gratis, og uventede ting

Et andet punkt der kunne stå på listen, og som læner sig lidt op ad #257, er: Når man får noget gratis. For eksempel når man får brød på en restaurant, og tjenerne kommer med en lille ekstra gratis ting; det kan for eksempel være oliven. Vi sætter mere pris på det, fordi det er gratis (hvis man kan sætte en pris på noget gratis?) og måske også fordi det er en overraskelse. Det er uventet.

gratis-ting

gratis ting

 

Vi skal sætte pris på de små ting

’1000 awesome things’ handler grundlæggende om at sætte pris på de små ting i livet (såvel som de store). Og viser samtidig, hvor meget vi som mennesker har tilfælles: hvem synes for eksempel ikke det er fedt at highfive en baby?

Jovist, at man skal sætte pris på de små ting i livet, kan siges at være en kliche. Men dette gør ikke udtrykket mindre gældende eller sandt.

Baby-high-five

Baby high five – nu uden baby

Herfra lyder en opfordring til at slukke for julekalenderen, og gå ind på http://1000awesomethings.com/ og finde dine favorit punkter. Jeg garanterer at du klikker derfra med et smil på læben, og måske endda med et nyfundet fokus på de små fantastiske ting.

Ingen kommentarer endnu.

Skriv et svar