sitcom

How I Met Your Mother udtryk

På sin vis kan How I Met Your Mother karakteriseres som Friends version 2, hvor caféen er skiftet ud med en bar (og vi mangler Pheope). Der er vel sagtens tale om en slags sitcom-evolution, hvor alkohol er blevet mere acceptabelt.

 

Derudover har serien er springende tidslinie, klart definerede karakterer med hver deres pudseløjerligheder, fremragende tekstforfattere og ikke mindst den evige (men nu halvt afsluttede) søgen efter hvem moderen er.

 

‘Suit up’, ‘Legend – wait for it – dary’, ‘Awesome’ og ‘bro’

Mangt et dejligt udtryk er udsprunget fra dette pragteksemplar af en situationsmæssig komedieserie (sitcom). En god del af udtrykkene stammer fra den altid jakkesæts-bærende karakter, Barney Stinson.

Blandt andre kan nævnes: ’Suit Up’, der som bekendt har inspireret en International Suit Up-dag (næste gang den 13. Oktober 2013), Legend – wait for it – dary, der teknisk set betegnes som en Tmesis – når man putter et andet ord ind i et ord. For eksempel ’abso-freaking-lutely’ (dette bliver i øvrigt nævnt i denne Vsauce video).

Derudover bliver udtrykket ’awesome’ brug meget ofte. For eksempel i denne fantastiske sætning fra Barney: ”Whenever i start feeling sick I just stop feeling sick and feel awesome instead.”

Og endeligt bliver udtrykket ’bro’ brugt meget ofte og i mange afskygninger; blandt andet i forbindelse med Barneys bog ’The Bro Code’ – et regelment for, hvordan ’bro’s’ skal opføre sig.

Suit Up

Suit Up

 

 

En uforklarlig ananas og ‘500 miles’

Men det er ikke kun inspiration til nye udtryk der er værd at hente fra denne Ridonculous serie.

Blandt de sjoveste og mest særlige påhit kan nævnes The Pineapple Incident, hvor der i flere scener i afsnit 10, sæson 1, er placeret en ananas, helt uden nogen forklaring på hvorfor den er der. Ja, måske skulle man have været der, men det er jævnt sjovt på det givende tidspunkt. Det grinede vi meget af.

Brugen af sangen 500 miles, idet Ted og Marshall kører på vejtur er også uden sammenligning, og princippet med at man bliver træt af at høre den samme sang efter et par timer (hvilket de gør), og at den så bliver god igen efter yderligere tid, er både sandt og interessant.

 

Syng dine handlinger!

Et andet finurligt påfund er når Marshall synger alt hvad han gør; ’Studying law. Making a responsible choice for my future’.

Se det er en god ide! Det gør ligesom de somme tider kedelige hverdagssituationer lidt sjovere, når man synger hvad man gør. Det kunne i øvrigt være en fin selvhjælpsbog: ’Syng hvad du gør – og bliv rigere og smukkere på bare 10 dage’.

 

Anywho, der er timevis af sublim underholdning i denne serie, samt en del inspiration til dit referenceunivers og din sprogbrug, så det er bare med at fatte en ananas, Suit Up, og stille det gamle 14-tommer billedrørs-tv ud i haven og komme i gang.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Movember – Om ordsammentrækninger | The BlazeThe Blaze - november 24, 2013

    […] i den fabelagtige serie ’How I Met Your Mother’, bliver der brugt en hel del af disse ordsammentrækninger. Her kan blandt andet nævnes: […]

  2. Hver dag er en mærkedag | TheBlaze - marts 9, 2014

    […] Herudover skal, her på falderebet, nævnes den altid lækre International Suit Up Day  – I år den 13. Oktober (som tidligere nævnt er denne mærkedag udsprunget fra karakteren Barney i How I Met Your Mother). […]

Skriv et svar