dollars

Din e-mail har vundet 1 million dollars

Er din e-mail adresse også usandsynlig heldig? Du er ikke alene. Hver eneste dag vinder flere hundrede tusinder e-mail adresser, millioner af dollars – helt uden at have tilmeldt sig nogen form for lotteri eller konkurrence. Det er i sandhed et vidunder (bemærk venligst sarkasmen).

 

 

Eksempler på ‘fiske-mails’ (phishing mails)

Der er selvfølgelig tale om de såkaldte fiske-mails, rent fup og fidus, svindel og humbug, for ikke at tale om både løgn og latin. Og langt de fleste folk er heldigvis kloge nok til at gennemskue disse fiske-mails.

Og selvom disse mails som oftest er på engelsk, bliver en del også oversat til dansk. Eller det vil sige, de bliver forsøgt oversat til dansk. Nogle med mere succes end andre, og de fleste med virkelig lidt succes.

fiske-mails

fiske-mails

 

Se for eksempel denne mail:

 

” “Hej, vi meddele dig, at din regning er betalt to gange, grund af en teknisk fejl.
Nr du bekræfte oplysningerne på kortet, vil vi refundere din konto”

 

Og selvom det kunne være dejligt sådan at få refunderet sin konto, er der åbenlyst tale om en virkelig ringe oversætter eller (med højere sandsynlighed), en form for automatisk oversættelse af en engelsk tekst.

I eksemplet nedenfor bedes du bemærke at ’dage åbner lukker’ og at solen er lukket.

 

”God dag.

Velkommen til Scotwest Credit Union.

Dette en meddelelse til dem i behov for økonomisk hjælp og assistance, Business lån med fornuftig rente. Vi opererer såvel indenlandske som internationale; vores finansieringskilder specialiserer sig i kreative løsninger til din finansielle problemer, vores mest populære type lån, hvor du kan anvende til at låne så meget eller så lidt som du har brug for. Ingen tidligere besparelser er påkrævet og lån kan tilbagebetales over perioder på op til 7 år.

Vi. Enhver interesseret kunde bør bemærke, at vores åbningstid er angivet nedenfor, og alle applicate bør bemærke dem.

Åbning af ugens dage.

Dage åbner lukker
Mon 8: 30 AM – 5 PM
TIR 8: 30 AM – 5 PM
Ons 8: 30 AM – 5 PM
Tor 8: 30 AM – 5 PM
Fre 8: 30 AM – 4 PM
Lørdag lukket
Solen lukket”

 

Ja, man har jo altid ønsket sig at ’anvende til at låne, så lidt som man overhovedet har brug for.

 

Er du i tvivl om de hiver dig i benet eller ej?

Det siger sig selv at man ikke på nogen måde skal svare på en sådan mail, og hvis man er i tvivl om det er en phishing-mail (eller andet fordækt), kan man for det meste bruge det der såkaldte logik til at finde ud af det.

For findes der overhovedet lotto-konkurrencer, hvor man deltager udelukkende via sin mailadresse? Og som er gratis og automatiske at deltage i? Ej, hva!?

Men spamkaptajnerne bliver mere og mere opfindsomme og  ifølge denne DR-artikel blev knap 80.000 danskere i 2011 snydt for penge via disse mail eller trick-hjemmesider, så det er i den grad stadig et problem.

Du kan læse mere om hvordan du takler disse mails her.

 

Til slut får du en vidunderlig og samtidig skræmmende phishing-mail som Ekstra Bladet har opstøvet.

 

”Kære ven,

Goddag til dig.

Er meget ked af for dig min ven, det er en skam, at dette er, hvordan dit liv kommer til at ende, så snart du ikke overholder. Som du kan se, er der ikke behov for at indføre mig til dig, fordi jeg ikke har nogen forretninger med dig, min pligt som jeg mailing dig nu, er bare at KILL / myrde dig, og jeg er nødt til at gøre det, før de næste syv dage som jeg allerede har betalt til at dræbe dig.

Jeg vil have dig til at læse denne besked meget nøje, og holde hemmelighed med dig till yderligere notice.Someone du ringe til en ven vil have dig Dead med alle midler, og den person har brugt en masse penge på this.I sendte mine folk ud for at spore dig ned, har de fulgt dig nøje for en uge og tre dage nu og har rapport til mig, at du er uskyldig i anklagen.

Jeg ringede til min klient tilbage og spørge ham om din e-mailadresse, som jeg ikke fortælle ham, hvad jeg ønskede at gøre med det, og han gav det til mig, hvorfor jeg bruger det til at kontakte dig nu. Som jeg skriver til dig nu mine mænd overvåger dig, og de fortæller mig alt om dig.

Nu ønsker du at leve eller dø? Som nogen har betalt mig at dræbe dig. Kom tilbage til mig nu, hvis du er klar til at betale nogle gebyrer for at skåne dit liv, så jeg kan give dig den tape, der indeholder mine klienter anmode for mig at opsige dig, som vil være nok beviser for dig at tage ham for en domstol (hvis du ønsker til), og hvis du ikke er klar til min hjælp, så vil jeg fortsætte med mordet straight-up.

ADVARSEL: Må ikke tænke for at kontakte politiet eller endda fortælle nogen, fordi jeg vil vide. HUSK, der kender du meget vel have dig DEAD! Jeg VIL udvide den til din familie, incase jeg bemærker noget morsomt.

Kontakt mig på denne e-mail, fordi du ikke vil være i stand til at nå mig på dette, da det vil blive slettet nu, og hvis du ikke gør det, vil jeg nødt til at fortsætte med mordet!”

 

Det er jo forfærdeligt på flere niveauer, og samtidig bemærker man noget morsomt, og det er nok det sproglig morsomme i sådan en mail man skal fokusere på.

Go phish..

Ingen kommentarer endnu.

Skriv et svar