Kebab-burger-pizza

Værtshusnavne

Af og til (hele tiden) ville jeg ønske at pizzeriaer og grillbarer var lige så fantasifulde i deres selv-navngivning som visse værtshuse er det. Pizzeria er i øvrigt er forfærdeligt ord at skrive i flertal.

Anywho, mangt en grill/pizzabar hedder noget i stil med Kebab Pizza Burger House, og der kunne en del shawarma-chauffører og pizza-pushere godt komme bare en anelse mere ind i navngivnings-kampen, selvom der sikkert kan findes tilfælde af sproglig kreativitet i disse etablissementer.

Men i dette indlæg vil jeg fokusere på labre værtshusnavne. Sæt i gang!

 

Noget med ’bar’

En del værtshuse spiller på ordet ’bar’ i deres navn. Her kan fx nævnes: Märkbar,

Kostbar, Barbarbar, Bar Dutski og den muligvis hedengangne: Yankee Bar.

märkbar

märkbar

 

Familie og menneske

Derudover finder der en del familierelaterede navne såsom: Barnets Far, Kurts Mor og Lines farmor samt: Hos Farmand og Onkel Svend. I en tæt relateret kategori findes der barnavnene med de almindelige menneskenavne: Hos Poul, Lange Peder og Lille Sørens Bar.

 

Humoristiske navne

Og endelig kan nævnes de lettere humoristiske bar- og værtshusnavne såsom: Flisen, Rottehullet, Kontoret, Halvvejen, Jeg Fik Ret, Kom tit, Godt gemt, Cafe Klitten, Lumskebugten og Hula-Hula Bar.

En af disse kan anlede til diverse muntre samtaler mellem manden og ‘the old ball in chain’: “Skat, jeg tager lige på kontoret.” Og en anden kan resultere i en vis forvirring omkring mødested: “Skal vi mødes på halvvejen?”.

 

Herudover er der flere værtshuse og barer, der har forskellige øgenavne. For eksempel bliver værtshuset Ludwigsen ofte kaldet ’Luderen’.

Luderen

Luderen

 

Det skal lige siges at en del af de beværtninger, barer, cafeer og værtshuse nævnt i dette indlæg, desværre ikke kan frekventeres længere, da de er gået nedenom eller i hvert fald er lukket ned for op til flere år siden.

 

denne oversigt kan du se et lang række fede og mindre fede værtshusnavne fra tidens løb.

Ingen kommentarer endnu.

Skriv et svar