Oste-Pizza-Dag

Hver dag er en mærkedag

I dag, den 5. September, er det National Oste-Pizza Dag i USA. Det er samtidig International Velgørenhedsdag og ikke mindst er det i dag International Bacon Dag* (så husk for Jebus skyld at spise en masse bacon!).

 

Ja, som overskriften så subtilt antyder er hver dag en mærkedag for et eller andet. Men det er bare så sjældent at man er klar over det, og det er egentlig lidt af en skam, i hvert fald hvis man er typen der holder af traditioner.

På Wikipedia findes en liste med en lang række nationale og internationale mærkedage, som du kan skrive ind i kalenderen, hvis du finder en der fanger din interesse.

 

 

De almenkendte og ikke så almenkendte mærkedage

Vi kender jo alle sammen (forhåbentligvis) 1. April – Aprilsnar dagen, 1. Maj – Arbejdernes Internationale Kampdag, 24. December – Juleaften, og efterhånden også 14. Februar – Valentines Dag og Halloween den 31. Oktober (tak for dem Amerika!).

Men der findes også andre og mere spændende og særprægede mærkedage som vi danskere med fordel kan tage til os. For eksempel kan nævnes den Nationale Kramme Dag den 21 januar – her kan man for eksempel kramme 3 fremmede mennesker og sprede lidt glæde. Den Internationale Jazz Dag finder sted den 30. April – Og man kan som bekendt aldrig få for meget Jazz. Den 4. Maj er der dømt Star Wars Dag, og her er der naturligvis lagt i ovnen til det helt store Star Wars maraton.

En af mine ynglings mærkedage er den 25. Maj, hvor der simpelthen er Håndklæde Dag – en hyldest-dag til kultbogen/filmen A Hitchhiker’s Guide To The Galaxy, hvor håndklæder åbenbart spiller en væsentlig rolle. Under alle omstændigheder opfordres der herfra til at forkæle dine håndklæder lidt ekstra den 25. Maj.

Star-Wars-Dag-May-The-4th-be-with-you

Star Wars Dag – May The 4th be with you

 

Mærkedage for mad

Det kulinariske hjørne lider bestemt ikke nød med hensyn til mærkedage. I yderkanten kan nævnes Steak & BJ Day (og BJ står ikke for Ben & Jerrys..) den 14. Marts; en dejlig og forholdsvis ny tradition. Derudover har vi International Øl Dag den 2. August – oplagt til lige at fugte ganen med en lille spids. Den 23. Januar er National Tærte Dag og den 15. Februar er ’Jeg-vil-gerne-have-karamel Dag ’ (Ja, det hedder den altså!).

Endelig kan der blive plads til National Is Dag den 3. Søndag i Juli, National Junk Food Dag den 21. Juli og National Vodka Dag den 4. Oktober.

National-vodka-dag

National vodka dag

 

Danske mærkedage

Mange af de nævnte mærkedage stammer fra USA, men herhjemme har vi også en del af slagsen (om end af mindre eksotisk art end dem fra Amerikas land).

Der findes for eksempel: ’Prøv at lade være med at købe noget-dag’ den 25. November (Buy Nothing Day). Røgfri dag den 31. Maj og International Vegetar Dag den 1. Oktober.

Herudover skal, her på falderebet, nævnes den altid lækre International Suit Up Day  – I år den 13. Oktober (som tidligere nævnt er denne mærkedag udsprunget fra karakteren Barney i How I Met Your Mother).

International-Suit-Up-Day

International Suit Up Day

 

Tjek gerne wiki-listen ud og find dine egne ynglings mærkedage og plot dem ind i kalenderen, eller find på din egen mærkedag – ligesom R. Kelly.

 

Glædelig National Oste-Pizza Dag.

 

*Rettelse: I år faldt International Bacon Dagen den 2. september, men bare spis en masse bacon i dag alligevel.

2 Kommentarer til “Hver dag er en mærkedag”


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg_replace() in /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-content/themes/beveled/includes/theme-comments.php:63 Stack trace: #0 /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-content/themes/beveled/includes/theme-comments.php(19): the_commenter_link() #1 /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-includes/class-walker-comment.php(183): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-includes/class-wp-walker.php(147): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-includes/class-walker-comment.php(139): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-includes/class-wp-walker.php(390): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-includes/comment-template.php(2390): Walker->paged_walk(Array, in /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-content/themes/beveled/includes/theme-comments.php on line 63