narkolepsi

”Sjove” sygdomme

Grundlæggende er sygdomme jo hverken grinagtige eller direkte morsomme. Men der findes dog et par af slagsen der, for personer der ikke selv lider af dem, kan være en kilde til en vis underholdning.

 

Tourettes syndrom og narkolepsi

Her tænker jeg først og fremmest på ’tourette’ og ’narkolepsi’. Tourettes Syndrom er en sygdom der involverer ufrivillige ticks og udtalelse af ukvemsord. Og selvom man ikke skal gøre grin med folk der lider af en sygdom, kan det være vanskelig at holde masken når kassemanden i fakta siger: ”ja, det bliver niner-fyrre en halv”, og den tourettes-ramte mand replicerer ved at råbe: ”Pikfjæs! Pik! Røv! Satan!”

I den Amerikanske kult-tegneserie behandler de desuden dette emne på deres sædvanlig delikate måde (bemærk ironien). Cartman finder ud af at man kan få lov til at bande alt det man vil – man skal bare skyde skylden på ‘tourette’, og dette udnytter han naturligvis til fulde. Se et klip fra episoden her (hvis du ikke er sart).

 

Folk der lider af narkolepsi falder (såvidt jeg har forstået) spontant i søvn på vilkårlige tidspunkter. Og det er selvfølgelig meget alvorligt og ubehageligt for dem. Men man kan ikke komme uden om at det er lidt humor når personen falder i søvn i visse situationer. Her tænker jeg umiddelbart på: midt i en dans, midt i en alvorlig diskussion med ens life-partner eller under sex. De mere kritiske og knap så sjove tidspunkter er for eksempel: når man kører bil eller når man er ude at svømme.

Udenlandsk accent syndrom

En anden sygdom der er værd at nævne er den altid mærkelige ’udenlandsk accent syndrom’. Og nej, det er hverken en joke eller en forsinket første-april-spøg. Sygdommen findes faktisk. Her skriver ekstra bladet om den 49-årige engelske kvinde Kay Russell, der vågnede en morgen og pludselig talte med fransk accent. Hold da helt fest, det er sært!

Fest

Fest

 

Hvilken accent ville du helst vågne op med? Jeg hælder lidt til britisk-indisk eller Joeys (’friends’) version af en ’southern accent’.

Ingen kommentarer endnu.

Skriv et svar