Et-stædigt-æsel

Udtryk med dyr

Stærkt inspireret af den smækre facebook sproggruppe, følger her en lille historie baseret på det dejlige dyresprog, altså alle de udtryk, hvor diverse dyr på en eller anden måde er involverede.

 

En dyrehistorie

Han havde sommerfugle i maven og mus i knæene, men med en ræv bag øret, gik han rundt for at finde det sted, hvor hunden lå begravet, så geden en gang for alle kunne blive barberet. Han håbede at der ikke ville gå fisk eller ged i det, og at der ikke ville være ugler i mosen. Men han kunne se, at der ikke var nogen ko på isen, så han var fortrøstningsfuld – han var jo et stædigt æsel.

 

Han havde købt katten i sækken af en sild med rotter på loftet, en lille fjer på og en ordentlig bjørn på. Men man skal vare sig for at skue hunden på hårene. For hun opførte sig som en hund i et spil kegler og en løve i et bur, det dumme svin. Og bedst som han troede at han havde skudt papegøjen, kunne han ikke læse hendes kragetæer. Nu var han helt til rotterne – hun havde løjet så stærkt som en hest kan rende. Men i stedet for at gå helt i hundene, gik han ud og klappede hesten.

At-klappe-hesten

At klappe hesten

 

Flere dyreudtryk?

Jovist, historien er delvist volapyk. Men pointen er egentlig bare, at der findes virkelig mange dejlige dyreudtryk, der fortjener at blive brugt en masse. De er en form for lækker sproglig indpakning, der er med til at variere sproget via frembringelsen af mentale billeder.

 

Kender du flere af disse udtryk med dyr? Eller har katten taget din tunge?

At-skyde-papegøjen

At skyde papegøjen

Ingen kommentarer endnu.

Skriv et svar