lære

Ting man kan lære på 10 minutter og som man kan bruge resten af livet

Titlen på dette indlæg er tyvstjålet fra denne tråd på hjemmesiden Quora. Hvis du endnu ikke kender til Quora, kan det varmt anbefales at du kigger forbi i den nærmeste fremtid. Quora er en QUestion OR Answer side – et forum for spørgsmål og svar (QUestion fORA), hvor svarene bliver stemt op og ned af brugerne, således at de svar flest finder nyttige eller gode (mere eller mindre) ender i toppen af tråden. Derudover er det ofte folk der er kyndige indenfor det område spørgsmålet omhandler, der svarer på spørgsmålene, og dermed er svarene af langt højere kvalitet og kompleksitet end for eksempel på Yahoo answers.

 

Hvordan skræller man en banan?

Det første punkt på listen der er værd at nævne er: ’hvordan skræller man en banan?’. Det viser sig nemlig at langt de fleste mennesker skræller den forkert – eller i hvert fald på en lidt mere besværglig måde end der er vist i tråden.

For hvis man trykker lidt på bunden af bananen (den modsatte ende af hvor stilken befinder sig) og derpå åbner den derfra, er det for det første lettere at åbne den, og for det andet har man et ’håndtag’ i form af stilken, man kan holde i mens man spiser bananen. Det er i øvrigt sådan aberne åbner og spiser bananer (og de har gået til det). Du kan se instruktionsvideoen her.

Hvordan-skræller-man-en-banan?

Hvordan skræller man en banan?

 

Hvordan binder man sine snørebånd?

Et andet interessant punkt på listen er: ’hvordan binder man sine snørebånd?’

Og der tænker du måske. ”Jo jo, men det skulle jeg meget gerne have lært for op til flere år siden!”

Bevares, men denne måde at binde snørebånd på, bevirker at de ikke så let går op, og at de æstetisk set, sidder pænere på skoen. Tricket er simpelthen bare at lave løkken den modsatte vej af hvad man plejer. Se instruktionsvideoen her.

Hvordan-binder-man-sine-snørebånd?

Hvordan binder man sine snørebånd?

 

Andre ting man kan lære på 10 minutter

Blandt andre spændende punkter i tråden er: ’hvordan lærer man at læse hurtigere?’, ’hvordan spiser man kyllingevinger på den bedste måde?’ og ’hvordan folder man en T-shirt på den bedste måde?’.

 

Tråden består altså (overvejende) af forholdsvis små og enkle hverdagsting, som enhver meget hurtigt kan lære.

Derudover giver nogle af punkterne på listen en dejlig wau-fornemmelse, netop fordi man ikke havde overvejet at det overhovedet var muligt for eksempel at åbne en banan anderledes end man har gjort hele sit liv – og man tænker for sig selv: ’hvorfor har jeg ikke altid gjort det på den måde?’

Ingen kommentarer endnu.

Skriv et svar