kærlighed

Kusse og kærlighed – del 2

Kan det lade sig gøre at indkapsle essensen af, hvad kærlighed er, på et simpelt en-side langt indlæg på en sprogblog. Ja, det tror jeg da vist nok.

På internet-forummet Quora, blev dette spørgsmålet stillet: ”What is love?”, hvortil en bruger svarede: ”Baby don’t hurt me – don’t hurt me – no more”.

Og hvis du (ligesom jeg) er opvokset i 1980’erne, har du måske også svært ved ikke at trække på smilebåndet ad denne kommentar.

 

 

Definitioner af kærlighed fra børns perspektiv

Anyways, forummets andre brugere havde mange reale og interessante bud på, hvorledes man kan definere ’kærlighed’. Et af de mest rørende og interessante omhandler, hvordan børn har defineret begrebet. Her kan blandt andre nævnes:

 

1. ‘Love is what makes you smile when you’re tired.’ .Terri – age 4

 

2. ‘Love is what’s in the room with you at Christmas if you stop opening presents and listen.’.Bobby – age 7

 

3. ‘Love is when your puppy licks your face even after you left him alone all day.’.Mary Ann – age 4

 

4. ‘When you love somebody, your eyelashes go up and down and little stars come out of you.’ Karen – age 7

 

5. ‘Love is when Mommy sees Daddy on the toilet and she doesn’t think it’s gross.’.Mark – age 6

 

Og nuvel, som nogle af de andre brugere på forummet også bemærkede, kan disse udtalelser meget vel være falske, skrevet af voksne (idet de færreste børn i den alder snakker på den måde).

Men under alle omstændigheder er det en meget fin beskrivelse og gode bud på en definition af et begreb, der er særdeles vanskelig at definere. Du kan læse resten af udtalelserne her.

Definitioner af kærlighed-fra-børns-perspektiv

Definitioner af kærlighed fra børns perspektiv

 

Andre gode definitioner af kærlighed

Et par andre gode bud på definitioner af ’kærlighed’ er:

 

1. Love is that positive energy flowing out of you towards another being.

 

2. You do not choose to love. You choose to set someone else’s survival, needs, happiness and comfort above your own, and the CHOICE ITSELF is the love.

Love

Love

 

Okay, måske fangede jeg ikke ligefrem essensen af ’kærlighed’, og det er der nok ikke nogen der egentlig kan, hvilket i virkeligheden nok også er bedst. For man kan sige at det ultimativt er op til en selv at definere hvad ’kærlighed’ betyder for en (for nu at kaste med lidt ’corny’ skyts – det må man gerne, når meningen er kærlig).

Ingen kommentarer endnu.

Skriv et svar