Nu kan-du-døbe-dit-barn-Fissan

Nu kan du døbe dit barn: Fissan

Fra den første juli 2013 er det muligt at døbe sit barn et af de mange øgenavne fra Kanal 5 reality-serien Kongerne af Marienlyst. Tiltaget er kommet efter at flere og flere nybagte forældre har protesteret over ikke at have mulighed for at kunne navngive deres børn med disse reality øgenavne.

Blandt de mest populære navne er Dolken, Posh, Fissan og selvfølgelig Knaldperlen.

Seniorforsker ved Dansk Sprognævn, Steffen Hansen udtaler:

”Jeg er langt fra overrasket over dette nye tiltag. Udviklingen indenfor nye navne til de kære små, er i løbet af de seneste 5 år eksploderet. Og det var kun et spørgsmål om tid før disse såkaldte reality-navne også kom i spil.”

 

 

Gammeldags danske navne vil blive udskiftet med reality-navne

Gammeldags navne såsom Carl, August og Emma – der lige nu er særdeles populære, bliver i løbet af de næste par år fuldstændig droppet og udskiftet med navne som Fissan og Dolken; som resultat af den stigende kurve af reality tv-programmer, tilføjer Steffen Hansen.

 

I 1980’erne og 1990’erne var det navne som Daniel, Mathias og Isabella der stod højst placeret på listen over de mest brugte fornavne i Danmark. I løbet af 2000’erne og frem til i dag er udviklingen gået mere i retning af en mangfoldig brug af navne og en brug af mere eksotiske navne.

 

Særdeles kreativ navngivning

Sidste år blev drengenavnene: Awesome, Skak og Haj samt pigenavnene: Altan, Musling og Ninja, godkendt som gyldige fornavne i Danmark.

Og ikke mindst på kendis-fronten er de mere eksotiske navne desuden utrolig populære. Et par eksempler på, hvad de kendte idag døber deres børn, er: Fifi Trixibell, Pilot Inspektor og Jazz Domino.

Frøken-Jazz-Domino

Frøken Jazz Domino

 

Advokat, Peter Bech-Jensen er bare en af de danskere der virkelig har taget de nye navnemuligheder til sig. Han udtaler: ”Når jeg her til juli bliver far til en lille dreng, er der da ingen tvivl om at han skal døbes ’Knaldperlen’. Det bliver i sandhed en glædens dag.”

 

*Dette er mit første spæde forsøg i disciplinen ’fake news’. Inspireret af det altid skarpe og lækre online tidsskrift: Rokokoposten, der på satirisk vis, spidder det journalistiske Danmark, med ironiske og sarkastiske ’fake news’-artikler*

 

**Bemærk i øvrigt at man rent faktisk kan døbe sine børn: Awesome, Skak, Haj, Altan, Musling og Ninja.**

Ingen kommentarer endnu.

Skriv et svar