Englandsisen

Sjove sprogfejl

I umættelige tider var jeg under indtryk af, at det hed ’englandsisen’. Meget af den is er med tiden smeltet og løbet under broen og måske lidt i åen, som man siger, og nu er jeg blev klar over, at det hedder ’ indlandsisen’ fordi der er tale om is, der befinder sig inde på land – og ikke fordi det kommer fra England – smiley, udråbstegn, forvirret smiley, grinende smiley.

 

No shit Sherlock!, tænker du måske, men vi laver næsten alle sammen disse sproglige fejl i ny og næ eller som minimum en gang i mellem. Og nogle gange gør det det ikke lettere, at der ligger en smule logik i det fejlagtige udtryk. Som fx at ’englandsis’ kunne være noget is, der befinder sig i England et sted.

Anywho, jeg har fundet en lille samling af disse sjove sprogfejl til dig og dig alene. Så skru ballerne sammen, læn dig tilbage og find ud af hvor humlen egentlig ligger begravet.

Hvor-humlen-ligger-begravet

Hvor humlen ligger begravet

 

 1. Prostituerede æg
 2. Bordståender
 3. Europas vidner (Jehovas vidner)
 4. Mord på åbenlys gade
 5. Der er ingen grænser for, hvad man ikke kan bruge den til

 

Misforståede ordsprog og talemåder

Og under misforståede ordsprog og talemåder finder vi disse friske eksempler:

 

 1. At score papegøjen
 2. Jeg roste ham i høje skyer
 3. Jeg sad lige på tungen
 4. Så er vi ved at være ude på tyndt vand
Skyer

Jeg roste ham i høje skyer

 

Disse kan du i øvrigt finde mange flere eksempler på i dette indlæg.

Børnesprog

Børnesprog, som jeg tidligere har skrevet om, flyder også over med sjove sproglige fejl. Fx:

 

 1. Hemlikopter
 2. Molubiltelefoner
 3. Lakrids-skibe
 4. Konstiktakt

 

Og der har vi det. Det handler om at holde tungen lidt i munden, hvis man vil undgå disse sprogfejl. Men man kan jo også tage kækheds-hatten på og bruge de fejlagtige, men sjove, udtryk intentionelt – eller med vanilje som en certificeret onkel-humorist ville udtrykke det. På den måde kan man skille sig lidt ud fra mængden og måske endda være lidt ud over det usædvanlige og du ved, ligesom sætte prikken over det hele.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Sjove sprogfejl – del 2 - TheBlaze - maj 7, 2015

  […] sin tid var jeg inde på dette forrygende emne. Her skrev jeg om sjove sprogfejl såsom englandsisen og prostituerede æg. Men i det indlæg om fejl var der så sandligt en del […]

Skriv et svar