slangordbogen

Urban Dictionary – den svedigste slangordbog nogensinde, overhovedet

Du kender måske nok allerede Urban Dictionary. Men hvis du nu er sådan et skarn, at du endnu ikke har lært denne fænomenale side at kende, kan jeg afsløre, at det er internettets største slangordbog – med udgangspunkt i det engelske sprog. Her kan du slå over 7 millioner ord og udtryk op med tilhørende lækre ordforklaringer.

 

Slangordbøger i Danmark

Herhjemme har vi desværre endnu ikke en side, der er i nærheden af Urban Dictionary i størrelse og kvalitet. Du kan dog besøge slangster, der med sine 1200 ord mildest talt blegner i forhold til The Grand Slang Master – Urban Dictionary. Og jovist, det danske sprog er måske ikke så omfangsrigt, og vi er ikke nær så mange, der taler det, når man sammenligner med det engelske sprog. Men 1200 ord og udtryk, det må da kunne gøres bedre.

Og det er det faktisk også. Torben Christensen har nemlig kreeret slangordbogen, en APP, der indeholder 13.000 danske slangord og udtryk. Den kan i øvrigt købes på App Store.

Udover disse kan man selvfølgelig investere i en god gammeldags analog slangordbog, hvis man er til den slags.

 

Eksempler fra Urban Dictionary

Anyways, for ligesom at fastslå, hvor smækker Urban Dictionary egentlig er, vil jeg bringe en række udtryk fra siden. Vær så artig:

 

1. Postboned

At være forsinket på grund af et uventet seksuelt ’møde’.

 

2. Ear boner

Når øret på en hund står lige op i luften.

 

3. Antistalking

At lære en persons rutiner at kende for systematisk at undvige dem.

 

4. ABC Sex

Når man kun har sex ved ’Anniversaries’, ’Birthdays’ og ’Christmas’.

 

5. Internet Bambi

En person, der er ny, uvidende og naiv, når denne begår sig på nettet.

Internet-Bambi

Internet Bambi

 

6. Walks both sides of the street

Slang for at være biseksuel

 

7. Dick Butterflies

Ligesom sommerfugle i maven, bare i pikken i stedet.

 

8. Tiderella

En attraktiv kvinde, fundet gennem Tinder appen.

 

9. Potato Quality

Dårlig kvalitet (for eksempel i en video)

 

10. Lipbanging

Når man ’snaver’ vildt og længe.

 

Der var 10 styks, og man kunne virkelig blive ved. Urban Dictionary kan varmt anbefales til alle sproginteresserede og slangnørder.

 

Oversat til dansk

I øvrigt kan nogle af disse udtryk snildt oversættes til dansk. ’Internet Bambi’, ’Tinderella’ og ’Antistalking’ kan sågar bruges direkte, helt uden oversættelse. Mens de fleste af de andre udtryk kan oversættes uden problemer: Kartoffelkvalitet, piksommerfugle og at gå på begge sider af vejen. ’Postboned’ kunne eventuelt være ’sexinket’ og ’Ear Boner’ kunne hedde ’ørektion’. Resten må du selv ligge og rode med.

 

ørektion

ørektion

En kommentar til “Urban Dictionary – den svedigste slangordbog nogensinde, overhovedet”


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg_replace() in /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-content/themes/beveled/includes/theme-comments.php:63 Stack trace: #0 /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-content/themes/beveled/includes/theme-comments.php(19): the_commenter_link() #1 /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-includes/class-walker-comment.php(183): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-includes/class-wp-walker.php(147): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-includes/class-walker-comment.php(139): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-includes/class-wp-walker.php(390): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-includes/comment-template.php(2390): Walker->paged_walk(Array, in /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-content/themes/beveled/includes/theme-comments.php on line 63