en-død-indianer-i-kano

Pølsesnak – om pølsevognsslang

Af en eller anden grund indeholder meget pølsevognsslang noget racistisk, sjofelt eller decideret klamt, men ofte i sammenhæng med noget humoristisk. Hvem der har fundet på dette ’lingo’ er ikke godt at vide (læs: jo, det er), måske har der været en slags generalforsamling i tidernes morgen, hvor det er blevet besluttet. Eller måske er det blot blevet opbygget gennem mange års leg med sproget. Sikkert er det i hvert fald, at hvis du vil være mere nede med pølsefar og de andre nede ved vognen, skader det ikke at studere lidt pølsk.

 

Par le vous saucisse?

Anyways, når du nu tager ned på tarmeriet en sen nattetime, du ved skinkekutteren, slangeskuret, svineoasen, og du langer en bestilling over disken til fætter fars, ham der er cand.pøl, den lokale tarmpusher, så har du mange valgmuligheder.

Hvis du er knap så sulten, kan du bestille en amerikansk indfødt, en slatten fra bassinet, en kogt ornepik, et kødsøm – eller hvis vi for et øjeblik tager til det ræverøde Sovjet – en kommunist, en russer eller en stalinpik.

Skal ålen være med brød til, kan du bestille en død pik med dej, en finger med kage eller en indianer med rygsæk.

 

Skal pøllen være ristet, siger du: jeg skal bede om et lig på en båre, en nikotinfinger eller en afhugget pik, og skal den være med sennep og ketchup, beder du om en brændt øgle med slam.

Er du derimod til de tykkere af pølserne, som man siger, beder du slangetæmmeren om en Amin Jensen, en jomfrutrøster, en araberfinger eller simpelthen en stor møgbeskidt svinepik. Skal den være i svøb, bliver det en Jens Okking i slåbrok.

En normal pølse i svøb hedder imidlertid en død finger i kimono, en Henning i presenning eller en Otto Leisner i skinkevest.

Er du lidt mere sulten, og har brug for en varm hund, spørger du hr. pølsemayn om en orm i dej, en eskimo i kajak, en russer i Lada eller den klassiske: en død indianer i kano. Skal den være med sennep, ketchup og remoulade, hedder det: en indianer i kano med blod, lort og bræk ned ad ryggen.

en-skaldet-franskmand-i-sovepose

en skaldet franskmand i sovepose

 

Hvis du har lyst til lidt fransk, om man så må sige, prikker du monsieur chef de saucisse på skulderen, og beder om en mumie med sarkofag, en død rotte i morgenkåbe, en skaldet franskmand i sovepose, et femidom med kølle og asiemarmelade eller et lækkert røvhuld med fyld. Skal den være med ketchup, bliver det en legionær i sovepose med rød rullekrave.

 

Mere pølseslang – nu uden pølser!

Er du til andet end bare pøller, kan du bestille en ørn med børn, en grillet stork med stakit eller en gråspurv med palminstænger. Og skal der cole slaw til grillkyllingen og fritterne, hedder det en halvbranket Kentucky-måge med svæller og bræk eller en halv ørn med klodser og opkast.

Er vi ovre i noget rigtig bøf i sandwich-form, kan du lange en bestilling over disken der lyder: stik mig en nystrøget neger med høretelefoner eller en abe med sår på ryggen (med alt respekt). I tilfælde af, at du er så sær, at du har lyst til en fisk – en flad en af slagsen, hedder det, når den serveres med fritter og remoulade, en remouladehaj med bjælker og slam, en guppy i ruskindsjakke med sveller og kinesersæd eller simpelthen bare en flad med søm og sovs.

en-Henning-i-presenning

en Henning i presenning

 

Men du skal vel ikke snydes for lidt at drikke til det fyrstelige måltid, kaptajn.

Her kan du fx bestille en flydende Mandela eller en neger-lambrusco, og hvis du vil drikke noget lidt mindre racistisk end en Cocio, kan du bede om en maghognibajer eller en kold mokka (Cola). Endelig kan du bestille en snehvide-gang-bang, hvilket er en 7-up, der i øvrigt var det Snehvide fik af de 7 små dværge, hvis du forstår sådan en lille en, kammerat.

 

Du kan finde mange flere pølsevogns-slangord på denne meget omfangsrige side med en gedigen omgang pølseparlør.

 

Til sidst får du lige en meget specifik pølsevogns-servering:

En snabel med bandage i dej med snot, tang og åkander på toppen.

Det svarer til en Hotdog med frankfurter i svøb (inklusiv ristede løg, sennep, ketchup og agurker).

 

Bon appetit!

Skrevet af

Jeg er cand.mag. i moderne kultur og selvudnævnt ordgøgler. På TheBlaze.dk skriver jeg om det danske sprog og sprogkulturen. Book et humoristisk foredrag om det danske sprog ved at skrive til: mail[snabel-a]jeppezabel.com. Du kan se, hvad jeg holder foredrag om og få mere info ved at klikke på ‘foredrag’ øverst på siden.
Du kan støtte bloggen ved at gå ind på 10er.dk og donere. Så får jeg tid til at arbejde mere med bloggen.

3 Kommentarer til “Pølsesnak – om pølsevognsslang”


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg_replace() in /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-content/themes/beveled/includes/theme-comments.php:63 Stack trace: #0 /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-content/themes/beveled/includes/theme-comments.php(19): the_commenter_link() #1 /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-includes/class-walker-comment.php(174): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 2) #2 /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-includes/class-wp-walker.php(145): Walker_Comment->start_el('\t ...', Object(WP_Comment), 2, Array) #3 /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-includes/class-walker-comment.php(135): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 1, Array, '\t ...') #4 /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-includes/class-wp-walker.php(158): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 1, Array, '\t ...') #5 /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-includ in /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-content/themes/beveled/includes/theme-comments.php on line 63