Warning: Use of undefined constant dt_author_box - assumed 'dt_author_box' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-content/plugins/dt-author-box/dt_authorbox.php on line 20
Tankeløse sangtekster - TheBlaze
Britney

Tankeløse sangtekster

Der findes sangtekster, der ikke ligefrem inspirerer til de helt dybe tanker og refleksioner, og hvor banalitet og klicheer er gennemgående og reelt indhold er svært at få øje på. Ikke dermed sagt at selve musikken nødvendigvis bliver dårligere af den grund. Nogle gange er det simpelthen bare ikke vigtigt, hverken for musiker eller publikum, om der er en dybere mening eller bare et budskab overhovedet i sangteksten, nogle gange handler det mere om selve musikken, og det er også helt i orden.

Når det så er sagt, findes der sange, der bader i banaliteter i en sådan grad, at det i hvert fald får mit kar til at flyde delvist over.

Britney

En del Britney sange falder ind under den kar-overflydende kategori, og på den absolutte førsteplads, finde vi den mindre kendte Britney-sang, ’E-mail my heart’, som du kan høre her, hvis du har lyst til at udsætte dig selv for det.

Og titlen i sig selv siger jo det hele. Tak, Britney.

 

Rebecca Black

Den 80 millioner You Tube-klik berømte sang ’Friday’ med Rebecca Black er et sandt festfyrværkeri af intelligent lyrisk udfoldelse – bemærk ironien. Du kan se videoen her, hvis du er pjattet med tyk amerikansk accent og fuldstændig og absolut mangel på indhold.

Friday

Friday

 

Fx kan nævnes dette eksklusive tekststykke:

”Yesterday was Thursday, Thursday
Today i-is Friday, Friday (Partyin’)
We-we-we so excited
We so excited
We gonna have a ball today

Tomorrow is Saturday
And Sunday comes after … wards

 

Og hvis man er lidt i tvivl om rækkefølgen af ugedagene, er dette ganske vist en glimrende lektion. Desuden: hvis du har for travlt til at se videoen – og i øvrigt aldrig har været på You Tube, kan jeg afsløre at sangen i bund og grund handler om, at det er rimelig fedt, når det er fredag.

 

Will Smith og Vanilla Ice

Derudover findes den fremragende Will Smith-sang med titlen, ’Gettin’ jiggy with it’. Og måske kan nogle forklare mig, hvad den titel egentlig betyder, og hvad man bliver ’Jiggy’ med?

 

I sin tid skrev jeg om sangen ’Ice ice baby’. Her lyder teksten, oversat til dansk, således:

Is, is baby

Is, is baby

Vanilje is, is baby

vanilla-ice

vanilla-ice

 

Har du flere fede tankeløse sangtekst-eksempler? Så del dem gerne i kommentarfeltet.

Skrevet af

Jeg er cand.mag. i moderne kultur og selvudnævnt ordgøgler. På TheBlaze.dk skriver jeg om det danske sprog og sprogkulturen. Book et humoristisk foredrag om det danske sprog ved at skrive til: mail[snabel-a]jeppezabel.com. Du kan se, hvad jeg holder foredrag om og få mere info ved at klikke på ‘foredrag’ øverst på siden.
Du kan støtte bloggen ved at gå ind på 10er.dk og donere. Så får jeg tid til at arbejde mere med bloggen.

Ingen kommentarer endnu.

Skriv et svar