Spild-af-tid

Spild af tid

Shakespeare skrev engang noget meget sandt og indsigtsfuld omkring begrebet tid. Eller det går jeg i hvert fald ud fra at han gjorde – han skrev jo så meget. Men nu forholder det sig sådan at jeg ikke har læst noget Shakespeare, eller i hvert fald ikke noget jeg kan huske, og derfor vil jeg desværre ikke nævne dette poetiske og filosofiske Shakespeare-citat her.

William-Shakespeare

William Shakespeare

 

 

Hvad er spild af tid?

Og jeg vil heller ikke som sådan komme ind på hvad spild af tid egentlig er, eller kan defineres som, selvom indlægget på subtil (?) vis berører emnet alligevel. Og nu er det ikke fordi jeg ligefrem bryster mig af at skrive linje op og linje ned, det ene indlæg efter det andet, helt uden noget brugbart indhold; uden nogen egentlig pointe eller punchline, uden nogen mening eller bevæggrund. Og som sådan er dette som regel heller ikke tilfældet, idet mine ord-formede meninger og meningsformende ord, i hvert fald til tider, indeholder en form for brugbar information eller måske et budskab med mere mening end mindre mening.

 

Spild af T-shirts

Kender du de former for T-shirts, hvor der står skrevet nogen i stil med: ’Når du er færdig med at læse teksten på denne T-shirt, vil du opdage at der faktisk slet ikke har stået noget brugbart’?. Dette indlæg er vel nok egentlig en slags pendant til dette T-shirt fænomen; en variant af disse former for narre-tekster. For, hvor er det egentlig utroligt, hvor mange ord man kan skrive, hvor mange linjer og sider man kan udfylde, uden i og for sig at sige noget overhovedet, uden at have nævnt en eneste betydningsfuld detalje, og uden at have påpeget en eneste brugbar lille information eller betragtning. Jeg mener, hvor svært kan det være at bidrage bare en lille smule til en form for igangværende diskussion, eller kommentere et interessant fænomen? Eller måske bare at overveje hvilken betydning et bestemt udtryk kan have og hvordan det påvirker vores hverdag?

Spild-af-tid?

Spild af tid?

 

Intet indhold overhovedet

For jeg mener virkelig at det er vigtigt at bidrage med en form for relevant indhold, når man skriver en blog; eller når man skriver noget i det hele taget. For ellers bliver ordene og linjerne bare til fyld. De bliver til overflødige fraser af meningsløshed; tom snak og ord uden nogen form for ide-grundlag eller substans. Og det er jo på sin vis heller ikke fair overfor læseren, der forventer en slags brugbar indhold, eller som minimum en form for underholdning, i det han læser. Men sommetider har ordene det med bare at flyde, som små dråber af reality-tv – helt uden indhold og mening – og når de stopper indser du det åbenlyse: At det har været komplet spild af tid at læse dette indlæg.

Skrevet af

Jeg er cand.mag. i moderne kultur og selvudnævnt ordgøgler. På TheBlaze.dk skriver jeg om det danske sprog og sprogkulturen. Derudover er jeg skribent for Netudgaven, KFUM & Tjeck Magazine, leger kunstfotograf på jeppezabel.com, og spiller lidt musik på jeppezabel.bandcamp.com.

2 Kommentarer til “Spild af tid”


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg_replace() in /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-content/themes/beveled/includes/theme-comments.php:63 Stack trace: #0 /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-content/themes/beveled/includes/theme-comments.php(19): the_commenter_link() #1 /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-includes/class-walker-comment.php(174): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-includes/class-wp-walker.php(145): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-includes/class-walker-comment.php(135): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-includes/class-wp-walker.php(370): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-includes/comment-template.php(2097): Walker->paged_walk(Array, in /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-content/themes/beveled/includes/theme-comments.php on line 63