South-park

South Park – episke øjeblikke

South Park er vel nok en dejlig serie, og selvom den muligvis har set sine bedste år, fortjener den en lille, beskeden hyldest på bloggen min.

 

Det er den måde du siger det på

Mangt et lækkert ord er kommet fra de unge park-drenges munde gennem årene. Her kan bl.a. nævnes ’Vajayjay’ – en forvanskning af ’vagina’.

Anyways, nu er det jo ikke blot de ord, der bliver sagt, som kan være sammensat humoristisk. Det humoristiske afhænger også i høj grad af, hvorledes ordene bliver sagt. Og netop her har South Park en, efter min lettere ydmyge mening, yderst smækker humoristisk kant.

They took our jobs

Argumentationen for denne humoristiske kant er, som så meget anden godt, naturligvis trefoldig. Det første eksempel har jeg valgt at kalde ’They took you jobs’ – af den indlysende grund, at det er netop det, der bliver sagt på en mildest talt fin måde. Du kan se klippet her.

Her bliver sætningen fordrejet i udtalen, så den virker mest Hill Billy Red Neck White Trash agtig som overhovedet muligt. Stor applaus herfra.

White-trash

White trash

 

Do you know what I am saying?

I det andet eksempel skal den altid herlige karakter ’Butters’, være street, og meget bandeagtig (bande rimer på tante), og når han udtaler det alment brugte udtryk, gør han det helt normalt og uden nogen former for bandeagtig tale, hvilket giver en smuk kontrast til det bandemiljø han er i, hvor det normalt bliver udtalt som ’know ’m sayn’?’ – sådan ca.

Gang

Bande

 

Motorcykellyde

Endelig har vi det sidste eksempel, der ikke så meget er en sætning eller for den sags skyld et ord, men egentlig bare nogle motorcykellyde. Du kan se klippet her.

Med stor bravur latterliggør serien folk der kører på motorcykler ved at lade dem sige motorcykellyde, hvor end de befinder sig. En ret så fin måde at fortælle, hvordan nogle folk der kører på motorcykel, lidt oftere burde få en tår sur mælk eller, hvordan de bare fortjener at få en fugleklat i hovedet bare en lille smule mere end os andre, når de helt unødvendigt larmer ad Helgolands til.

Du kan se klippet her.

Bikers

Bikers

 

Nå, men det var min lille hyldest til serien, South Park. Hvad synes du er det fedeste sproglige serien, ordmæssigt eller lydmæssigt? Kom gerne med din kommentar nederst på siden, mmkay.

Skrevet af

Jeg er cand.mag. i moderne kultur og selvudnævnt ordgøgler. På TheBlaze.dk skriver jeg om det danske sprog og sprogkulturen. Book et humoristisk foredrag om det danske sprog ved at skrive til: mail[snabel-a]jeppezabel.com. Du kan se, hvad jeg holder foredrag om og få mere info ved at klikke på ‘foredrag’ øverst på siden.
Du kan støtte bloggen ved at gå ind på 10er.dk og donere. Så får jeg tid til at arbejde mere med bloggen.

2 Kommentarer til “South Park – episke øjeblikke”


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg_replace() in /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-content/themes/beveled/includes/theme-comments.php:63 Stack trace: #0 /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-content/themes/beveled/includes/theme-comments.php(19): the_commenter_link() #1 /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-includes/class-walker-comment.php(174): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-includes/class-wp-walker.php(145): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-includes/class-walker-comment.php(135): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-includes/class-wp-walker.php(370): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-includes/comment-template.php(2097): Walker->paged_walk(Array, in /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-content/themes/beveled/includes/theme-comments.php on line 63