Om TheBlaze

Profilbillede1

Velkommen til!

Emnerne i denne blog er blandt andet: Film og tv, musik, kulturelle fænomener og sjove og finurlige udtryk og ord. Tilsat et gran humor, hvis jeg selv skal skrive det.

Når jeg ikke bærer blogger-masken og kappen, går jeg under navnet Jeppe Zabel. Jeg er en h/erlig fyr og er kandidat i Moderne Kultur og kulturformidling. Og som der står i følgende afsnit: ‘Blaze’ er et anagram for mit efternavn.

 

[Om navnet Blaze]

Marshall Mathers har ‘Slim Shady’ (og Eminem), Isaac Dinesen har ‘Karen Blixen’, og nu har jeg også besluttet mig for at anskaffe mig et alias. Når man har en blog, er det aller vigtigste og mest essentielle nemlig, at have et sejt og ‘oppe på beatet’ blognavn eller alias; et alias med den rette mængde tvetydige betydninger, som læseren så kan analysere en masse ud fra. Og som den opmærksomme (og uopmærksomme) læser nok har bemærket, har jeg valgt ‘blaze’ som mit alias.

Et andet alias jeg imidlertid har overvejet er ‘le baz’, hvilket har en lang række betydninger ifølge de online opslagsværker jeg har studeret. En af disse er at finde på urbandictionary.com, hvor ordet ‘baz’ betyder ‘shite’ – altså straight-up: lort. Jeg citerer fra siden: “Baz – Meaning shite. Baz is short for ‘Barry’ which in turn is short for ‘Barry White’. ‘Barry White is rhyming slang for shite.” Okay, jeg indrømmer at denne definitionsudredning er lidt lang ude, så at sige, men ikke desto mindre interessant. Andre betydninger af ordet ‘baz’ er: bræk, noget usædvanligt eller mærkeligt og en overvægtig, arbejdsløs alkoholiker. ‘Le baz’ er altså mildt sagt et mindre flatterende alias/blognavn og derfor har jeg valgt the amazing ’blaze’ i stedet.

 

Den første definition af ordet ‘blaze’, jeg stødte på, beskrev ordet således: “a strong flame that burns brightly” – og straks tænkte jeg – det passer da meget bedre på mig. Måske en anelse storladent – men alligevel. (‘Men alligevel’ er desuden det ultimative våben indenfor argumentation. Simpelthen fordi udtrykket er helt uden mening og betydning og derfor umuligt at argumentere imod.) Nå.. men det første der falder mig ind, når jeg hører ordet ‘blaze’, er Jon Bon Jovi’s ‘Blaze of glory’, og det er da ikke helt skidt – han har i hvert fald et af de fedeste navne ever, og nu er det jo navne og aliasser der er emnet for dette indlæg. Måske skulle jeg have valgt ‘Jon Bon Jovi’ som alias, men monstro der er trademark (og copyright og patent og ratlås) på rockmusikeres navne?

Har du i øvrigt overvejet sammenhængen mellem ordet ‘blaze’ og beklædningsgenstanden ‘blazer’? Begge ord indeholder i hvert fald betydningen af noget flot, smukt og eksklusivt. That’s one blazing blazer, and one smoking hot smoking. Sammenhængen lider herefter beklageligvis en brat død ved udtrykket entoxic toxido, men jeg vil våge at påstå at der er en sammenhæng og måske endda en form for sammensværgelse mellem fint herretøj og disse positivt beskrivende ord.

 

Den rigtig opmærksomme læser, vil nu have lagt mærke til at både ‘le baz’ og ‘blaze’ indeholder de samme bogstaver, og her når vi til den egentlige grund til mit valgt af übercool blognavn (alt hvad du har læst indtil nu, har dermed bare været fyld – men fænomenal fyld): ‘blaze’ er et anagram for mit efternavn.

 

[Billedrettigheder og kontakt]

De billeder jeg ikke selv har taget, har jeg såvidt muligt forsøgt at få tilladelse til at bruge. Derudover har jeg på alle billeder der ikke er mine egne, angivet den rette kilde, med links til de rette hjemmesider. Hvis du har rettigheder til et billede her på siden, som du ikke har givet mig lov til at bruge, bedes du kontakte mig, og jeg vil fluks fjerne billedet. Og hvis du har andre generelle kommentarer, er du velkommen til at skrive til mig på:

mail[snabel-a]jeppezabel.com

 

[Links]

 

[Sproglige fænomener og sprogrelaterede sider]

www.hvadsigerhaddock.dk (indeholder super-dejlige udtryk, så som sjuft!)

http://www.engrish.com/ (orientalsk engelsk)

http://tv3.dk/tv3/amalies-vildeste-sprogblomster (Amalie er da bare en fersken)

https://www.facebook.com/Ordkloveren (en dejlig blog/side om sproglige finurligheder)

http://www.blogbogstaver.dk/

http://sproget.dk/

http://www.bro-blog.dk/

 

[Er det fredag-siderne – hvis man skulle være i tvivl.. Nu også på tysk og spansk!]

www.erdetfredag.dk

http://istesfreitag.de/

http://esviernes.com/

 

[‘Sprogcasts’ – Podcasts om sprog]

Sproghjørnet

Sprogminuttet

Sproglaboratoriet

 

[Andet]

jeppezabel.com (min foto-webside)

The Rabbit EP (jeg laver også lidt musik)

Filmcitater.dk (en super-lækker filmcitat-side, med danske og udenlandske film og tv citater)

www.iamawesome.com

 

Rasmus Brix (lækker folk-ish musik)

Ingen kommentarer endnu.

Skriv et svar