Warning: Use of undefined constant dt_author_box - assumed 'dt_author_box' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-content/plugins/dt-author-box/dt_authorbox.php on line 20
Der ligger håndværkere og grovboller i vinduet – om bagerhumor - TheBlaze
Grovboller

Der ligger håndværkere og grovboller i vinduet – om bagerhumor

I rækken af erhvervsspecifik humor, som jeg i sin tid har skrevet om, må man under ingen omstændigheder overse den altid kække storebror – bagerhumor.

 

Bagerjokes

Og overskriften på dette indlæg siger det hele. Vi har at gøre med til (alle) tider plat og sjofel humor, der – igen igen – spiller på dobbeltbetydningen af ord. Håndværkere er både en slags bagværk samt en faggruppe og så frem deles.

 

For at give dig størst fornøjelse, har jeg valgt den absolut mindst stuerene variation af bagervittigheden. Den med håndværkere og grovboller. Den lidt mere børnevenlige lyder: Der ligger snegle og boller i vinduet. En joke der udløser mangt et fnis hos de mindre menneskebørn.

Snegle

Snegle

 

Apple kan ikke lide boller

Netop denne bagervittighed minder mig desuden om en decideret tragikomisk app-censur foretaget af Apple. For et par år siden censurerede de nemlig appen, Kryds og Bolle, fordi ’bolle’ jo er lidt for frækt. Du kan læse historien her.

 

Flere bagerjokes for filan!

Anywho, tilbage på tebirkes-toget, retur til rugbrødet og direkte hen til håndværkerne.

Og nu hvor vi tydeligvis bevæger os lystigt rundt i onkelhumor–universet, har jeg overhovedet ingen problemer med at gengive denne bagerjoke:

Og så var der den om bageren, der bager brød om natten og boller om dagen.

Ja, sjovt er det. Men der skal lige et par vittigheder mere indenbords før du slipper, monsieur.

Fx: hvornår er det bagerens fødselsdag? Den 11/11 (”ælte i ælte”).

Eller den altid sjove: Hvad er det, der ligger i en spand og siger: “dav dav”? – En spandauer.

bagerens-fødselsdag

bagerens fødselsdag

 

Og som om det ikke var nok, kan dette skilt forekomme hos en særdeles vittig bager: Hér går kammerjunkerne til makronerne.

Ja, det skulle lige ud af vejen. Og her til sidst får du et bevidst forvansket ordsprog, som, hvis jeg selv skal skrive det, hæver sig lidt over onkelhumor-niveauet – meget ulig første del af denne sætning:

Man skal ikke slå flere bagere ned end man selv kan bolle.

Skrevet af

Jeg er cand.mag. i moderne kultur og selvudnævnt ordgøgler. På TheBlaze.dk skriver jeg om det danske sprog og sprogkulturen. Book et humoristisk foredrag om det danske sprog ved at skrive til: mail[snabel-a]jeppezabel.com. Du kan se, hvad jeg holder foredrag om og få mere info ved at klikke på ‘foredrag’ øverst på siden.
Du kan støtte bloggen ved at gå ind på 10er.dk og donere. Så får jeg tid til at arbejde mere med bloggen.

4 Kommentarer til “Der ligger håndværkere og grovboller i vinduet – om bagerhumor”


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg_replace() in /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-content/themes/beveled/includes/theme-comments.php:63 Stack trace: #0 /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-content/themes/beveled/includes/theme-comments.php(19): the_commenter_link() #1 /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-includes/class-walker-comment.php(174): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 2) #2 /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-includes/class-wp-walker.php(145): Walker_Comment->start_el('\t ...', Object(WP_Comment), 2, Array) #3 /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-includes/class-walker-comment.php(135): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 1, Array, '\t ...') #4 /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-includes/class-wp-walker.php(158): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 1, Array, '\t ...') #5 /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-includ in /var/www/jeppezabel.com/public_html/theblaze/wp-content/themes/beveled/includes/theme-comments.php on line 63