citationstegn

Den ”unødvendige” brug af citationstegn

Titlen på dette indlæg er klepto-stjålet fra ”bloggen” for ”unødvendige” citationstegn.

Og som bekendt antyder brugen af citationstegn, anførselstegn eller gåseøjne, at det ord, der er skrevet med citationstegnet omkring sig, indeholder ironi. Altså er den egentlige mening med: ”bloggen” for ”unødvendige” citationstegn: noget der ikke er en blog, for meget nødvendige citationstegn. Sådan ”hurtigt” forklaret, hvis du ”forstår”.

 

Eksempler fra siden

Anyhow, bloggen gør hvad der står på pakken (som Nikolaj Sonne ville sige det) – den består simpelthen bare af eksempler på denne unødige brug af citationstegn. Et par gode eksempler fra siden er:

NB. Billederne er blevet taget ned pga. copyright, men tjek bloggen ud. Det er ret så “sjovt”.

 

Færre forklaringer af jokes og meget mindre Peter Mygind

Jeg vil, for din fornøjelses skyld, undlade at komme med små “humoristiske” kommentarer, og i stedet bare lade billedernes stå og være sjove “i sig selv”. Præcis ligesom de i øvrigt burde gøre i ‘Americas Funniest Home Videoes’, i stedet for hele tiden at lave “sjove” stemmer der kommenterer klippene. Hold nu op for silvan! Klippene er sjove nok i sig selv, og den “fjollede” speaker-stemme tilfører dem sjældent noget godt.

Det samme gælder i øvrigt for det “dejlige” tv-program med “kendte” danskere ‘5-stjerners middag’. Der kunne man i den grad snildt undvære Peter ‘scorekaj’ Myginds “humoristiske” kommentarer.

Anywho, herfra skal i allerhøjeste grad lyde en anbefaling om at tjekke ”bloggen” for ”unødvendige” citationstegn ud.

Fordi du “fortjener” det.

Skrevet af

Jeg er cand.mag. i moderne kultur og selvudnævnt ordgøgler. På TheBlaze.dk skriver jeg om det danske sprog og sprogkulturen. Book et humoristisk foredrag om det danske sprog ved at skrive til: mail[snabel-a]jeppezabel.com. Du kan se, hvad jeg holder foredrag om og få mere info ved at klikke på ‘foredrag’ øverst på siden.
Du kan støtte bloggen ved at gå ind på 10er.dk og donere. Så får jeg tid til at arbejde mere med bloggen.

Ingen kommentarer endnu.

Skriv et svar